2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

CHP’nin 8’inci Genel Başkanı Özgür Özel oldu: Yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum

0
Fotoğraf: herkesicinCHP / X

Cumhuriyet Halk Partisi‘nin (CHP) 38’inci Olağan Kurultayı, “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganı ile Ankara Spor Salonu’nda toplandı. Kurultay’da iki tur yapılan seçimlerin ardından 8’inci CHP Genel Başkanı Özgür Özel oldu.

Yapılan seçimde parti genel başkanlığı için Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı. 1366 delegesi bulunan partide oy sayımı sonucu Özgür Özel 682 oy, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. 18 oy geçersiz, iki oy ise boş çıktı. Genel başkan seçilmek için gerekli olan salt çoğunluk sağlanamaması nedeniyle oylama ikinci tura kaldı.

Özel ikinci turda oylarını 130 artırarak 812 oyla CHP’nin yeni genel başkanı oldu. Kılıçdaroğlu’nun oyları ise 536’ya geriledi. Bu sonuç, ilk turda Kılıçdaroğlu’na oy veren 130’ya yakın delegenin, ikinci turda Özel’e oy verdiğini ortaya koydu.

Özel, genel başkan seçilmesinin ardından şunları söyledi:

“Sayın Divan Başkanım, hayatımın en büyük gururunu, en büyük onurunu yaşıyorum. Bunu CHP’nin hatta Türkiye‘nin 100’üncü yılında kurulan ilk sandığında, ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliğiyle ve hepimizin yürekten desteklediği şekilde şahsınıza verilen bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirdiğiniz için tüm CHP’liler adına size teşekkür ediyorum.”

Özel: Yerel seçimler için seferberlik ilan ediyorum

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, teşekkür konuşması için kürsüye çıktığında 1366 delegenin hepsinin oyunu kendine vermiş kabul ettiğini belirterek “Bu salondan dışarıya hiçbir kırgınlık çıkarmayacağıma kendi adıma söz veriyorum” dedi.

“Hayatımın en büyük onurunu, en büyük gururunu yaşıyorum” diyen Özel, Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederken, “Sırtıma yüklediğiniz sorumluluğun farkındayım” diye konuştu.

“Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım” diyen Özel, ön seçimin esas alınacağı tüzük değişikliğini de hayata geçireceğini söyledi. Özel, sabah saat 09.30’da parti meclisi adaylarını belirlemek için 81 il başkanını toplantıya davet etti.

CHP’nin yeni lideri, ilk ziyaretini 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır etkilenen Hatay’a, ikinci ziyaretini de “ikinci memleketim” dediği Osmaniye’ye yapacağını söyledi.

Özel sözlerini, “CHP de genel başkanın demokratik seçimlerle değişebileceğini hep birlikte gösterdik. Bugün burada zafer CHP’den bir adayın, ekibin değil. Bugünkü zaferin galibi bütün CHP’lilerdir. Yolumuz, yolunuz açık olsun” diyerek tamamladı.

Fotoğraf: herkesicinCHP / X

Kılıçdaroğlu, Özel’i kutladı

Kemal Kılıçadaroğlu, sonucun netleşmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Özel’i kutladı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum.”

You may also like

Comments

Comments are closed.