Duyurular

Roboski (Uludere) tanıkları İstanbul’da konuşacak

0

Türkiye Barış Meclisi tarafından, 34 yurttaşın yaşamını yitirdiği Uludere katliamına ilişkin İstanbul’da panel düzenlenecek. Panelde, Roboski katliamının tanığı köylüler ve gazeteciler yaşananları anlatacak.

Türkiye Barış Meclisi üyeleri, 28 Aralık’ta Roboski’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bombardımanı sonucu 34 sivilin yaşamını yitirdiği katliama ilişkin panel gerçekleştirecek. Taksim Hill Otel’de 4 Şubat Cumartesi günü saat 13.30′da Roboski katliamına ilişkin sinevizyon gösterisi ile başlayacak olan panelde, ilk olarak gazeteci Nevzat Çiçek’in moderatörlüğünde katliamın tanıkları Garibe Ürek, Ferhat Encü ve Ubeydullah Encü yaşadıklarını anlatacak.

Türkiye Barış Meclisi üyesi İmam Canpolat’ın yöneteceği panelin izlenimler bölümünde ise, katliam bölgesine gidip inceleme yapan aydın, yazar ve sanatçılar kısa birer sunum gerçekleştirecek. Bu bölümdeki konuşmacılar arasında; Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Meryem Koray ve Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı Cevat Özkaya ile sanatçı Jülide Kural yer alacak.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.