Enerji

Rize’de içme suyuna da HES

0

AKP Hükümeti, hidroelektrik santral (HES) projelerini yaşama geçirmek için derelerden sonra şimdi de içme suyu tesislerine göz dikti. AKP’li Rize Belediyesi, Rize’nin içme suyunu sağlayan Andon İçme Suyu Tesisleri’ne HES yapılması kararı aldı.

Rize Belediyesi bünyesinde kurulan ve Belediye İktisadi Teşebbüsleri (BİT) kapsamındaki ‘Rize İli Yerel Yönetimler Andon İçme Suyu Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (RİZESUYAP-İŞ), Andon İçme Suyu Tesisleri su girişlerinde hidroelektrik santrali (HES) yapılması yönünde bir karar aldı.

Rize Belediyesi tarafından basın-yayın organlarına gönderilen basın bülteninde RİZESUYAP-İş Meclisi’nin bu bölgede ‘enerji santrali’ yapılması için ihale kararı aldığı bildirildi.

Basın bülteninde, tesise kurulacak HES barajından üretilen elektrik enerjisinin bir kısmının birliğe verileceği belirtilirken, “tesis giriş suyuna kurulması düşünülen santralin zarar vermesinin hiçbir şekilde söz konusu olmadığı” iddia edilerek şu ifadelere yer verildi: “Aksine boşa akan içme suyumuzu kontrol altına alıp fazla yağışlar durumunda bir nevi tesis güvenliğini sağlayacaktır” denildi.

(Ajanslar)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.