Koronavirüs SalgınıKültür-SanatManşet

Redd grubundan Maçka Parkı’nda açık hava konseri: Dayanışmayla kazanacağız

0
Fotoğraf: Redd

Koronavirüs pandemisi nedeniyle konserlerin bir buçuk yıldır yapılamamasına ve sanatçıların bu dönemde ihtiyacı olan yardımı alamamasını protesto eden ünlü rock müzik grubu Redd, İstanbul Maçka Parkı’nda açık hava konseri verdi.

7 Haziran akşamı 19.00’da açık havada düzenlenen konsere yüzün üzerinde kişi katıldı. Konser boyunca kalabalığa Covid-19 önlemleri sık sık hatırlatıldı.

‘Dayanışmayla kazanacağız’

Grubun solisti Doğan Duru konser sonrasında yaptığı paylaşımda “Biz açık havada konser verdik, farkındalık için ve biliyoruz ki açık hava konserleri başlarsa bir tane konserimiz olmayacak. O konserlere kimlerin çıkacağı belli. Yine de oraya herkes için çıktık. Umarım faydamız dokunur” ifadelerini kullandı.

Redd tarafından yapılan açıklamada ise “Bugün 19.00’da Maçka Parkı’nda tüm müzik sektörü için bir eylem konseri gerçekleştirdik. müziğin susturulduğu bir ortamda, yüzün üzerinde insana redd şarkıları çaldık. sosyal mesafe kuralını hiçe saydığımıza ilişkin haberler çıktı. polis o sırada oradaydı, çaldık ve bitti herkes parklara, plajlara çıksın, çalsın. bu aymazlığa, bu ahmaklığa hep birlikte karşı çıkalım. yeri gelmişken, başta Sözcü Gazetesi olmak üzere mesajımızı yineleyelim… Alayınıza Redd!” denildi.

Ana akımdaki haberlere tepki

Ana akım medya kuruluşlarının konser haberini “Maçka Parkı’nda korona virüsü hiçe sayarak açık hava konseri verdiler!” şeklinde vermesine ise birçok tepki geldi.

İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay, “Hiçe sayılan virüs değil, iktidarın hepimizi bir açık hava hapishanesine tıkmaya çalışan zihniyeti! Virüsle mücedele ediyoruz adı altında sanatı yok etmenize, yaşam tarzımıza müdahalelerinize izin vermeyeceğiz” dedi.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.