LGBTİ+Manşet

Maçka Parkı’ndaki LGBTİ+ Onur Haftası etkinliğine polis saldırısı

0
Fotoğraf: Levent Pişkin

LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri kapsamında önce Heybeliada‘da düzenlenmek istenen ancak Adalar Emniyeti’nin mekan sahibini tehdit etmesi nedeniyle Maçka Parkı‘na taşınan vegan piknik etkinliğine polis saldırdı.

Pikniğin Maçka Parkı’na taşındığının açıklanmasının ardından Şişli Kaymakamlığı etkinlik komitesine gönderdiği yazıda Onur Haftası kapsamında düzenlenebilecek tüm etkinlikleri 30 gün boyunca yasakladığını duyurmuştu.

Gökkuşağı maskesine yasak

Salı günü öğle saatlerinden itibaren polis parkın etrafını sardı ve çantaları arayarak içeri almaya başladı. Avukat Levent Pişkin, yaptığı paylaşımda “Maçka Parkı’na gökkuşağı maskesi taktım diye almıyorlar. Maskeni çıkar öyle gir diyor maske olmayınca ceza yazması gereken polis” ifadelerini kullandı.  Benzer şekilde gökkuşağı bayrakları da parka alınmadı.

Bir kişi gözaltına alındı

bianet’ten Evrim Kepenek ve Tansu Pişkin’in aktardığına göre avukatlar ve pikniğe gitmek isteyenler bir süre kapıda bekletilmesinin ardından içeri alındı. “Yan yana durursanız sizi dağıtırız diyen” polis bir süre grubun dağılması için anons yaptı.

Bu sırada var olan polisler haricinde çevik kuvvet polisleri de parka girerek barikat oluşturdu. Grubun sivil polisler tarafından parkın dışına çıkarılmaya zorlandığı sırada, barikatın önünde polis amirleriyle görüşen avukatlar Levent Pişkin ve Ali Turgut polisler tarafından darp edilerek gözaltına alınmaya çalışıldı. Tam bu sırada park dışından gelen bir grup sivil polis gruba saldırarak çok sayıda kişiyi darp etti.

Polis, Efecan Bozkurt‘u gözltına alarak Teşvikiye Polis Karakolu’na götürdü.  İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası komitesi tarafından yapılan açıklamada Bozkurt’un akşam saatlerinde serbest bırakıldığı bilgisi paylaşıldı.

Polisin LGBTİ+’lara yönelik müdahalesi sırasında kolu kırılan bir kişi de oldu. Boğaziçi Direnişi tarafından yapılan açıklamada “Piknik yapan arkadaşlarımıza işkence eden yüzlerce polis bir kişiyi gözaltına aldı, bir arkadaşımızın kolu kırıldı. Piknik yapan ve olası bir müdahaleye destek olmak amacıyla alanda bulunan avukatlar da darp edildiler” ifadeleri kullanıldı.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.