Spor

Rallide ehliyet ruhsat kontrolü

0

Radikal’den Ergün Ayaz’ın haberine göre, yarışın kent etabı geçişinde araçların motorlarından gelen gürültü nedeniyle vatandaşlar polise şikayette bulundu. Polisler yarış araçlarını durdurarak ehliyet ve ruhsat isteyip ceza yazacaklarını söylemesi karşısında yarış otomobilleri pilotları büyük şaşkınlık yaşadı. Motorsporları yöneticileri devreye girerek İl Emniyet Müdürü Ali Şahinli ile yaptıkları görüşmelerin ardından araçların yeniden start alanına dönmesiyle yarış başladı.

Polis ruhsat sordu
Türkiye Ralli Şampiyonası 6’ncı ayağı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi 28-29 Temmuz tarihlerinde büyük bir coşku içersinde yapıldı. Havanın sıcak olması nedeniyle pilotlar bazı teknik ve fiziksel sıkıntılar yaşadı. Fakat en ilginç olay İnterteks Fuar Alanı’ndan başlayıp yarışın başlayacağı Umuttepe geçişinde yaşandı. Kent içersinden geçen yarış araçlarının motorlarından gelen gürültü nedeniyle bazı vatandaşlar polisi arayarak şikayette bulundu. Bunun üzerine polis ekipleri yarış otolarını yol kenarına çekerek ehliyet, ruhsat sorup ceza yazacaklarını söyledi. Pilotlar polislerin bu tutumu karşısında şaşkınlık yaşadı.

“Polis otosu beni durdurdu”
Ford Otosan Kocaeli Rallisi’ne katılan yarışçı Sabri Ünver ve Co-Pilot’u Ufuk Uluocak’da polis ekipleri tarafından durdurulan yarışçılar arasındaydı. Arkasından gelen bir ekip otosunun farlarını yakarak kendisini durdurduğunu söyleyen Pilot Sabri Ünver, bir anda ne yapacağını şaşırdığını söyledi. İlk defa böyle bir olayla karşılaştığını belirten Ünver, “Havanın sıcak olmasından dolayı bazı teknik sıkıntılar yaşadık. Benim arkamdan bir sivil polis aracı gelerek beni durdurdu. Organizasyondan halkın haberi olmadığından dolayı otomobillerimizde yüksek ses çıkarttığı nedeniyle de vatandaşlar polisi arayarak şikayette bulunmuşlar. Bir ekip otosu arkamızdan gelerek farlarını yakıp bizi durdurdu. Bize halkın içersinden geçerken vatandaşı rahatsız etmeyecek şekilde geçmemiz şeklinde uyarıda bulundu. Bu tutum karşısında ne yapacağımızı şaşırdık. Daha sonra organizasyon yöneticilerinin araya girmesiyle sorun çözüldü” dedi.

Kocaeli Otomobilciler Derneği Başkanı (Kosder) Ceyhun Yılmaz, araçların kent geçişinde polis ekip otoları tarafından durdurulduğunu söyleyerek, “Araçların plakalarının okunmayışı ve yarış araçlarının motorlarından gelen gürültü nedeniyle polis arkadaşlarımız çevirme yapmış. Kısa süre içersinde müdahelede bulunduk. İl Emniyet Müdürü ile yaptığımız görüşmenin ardından sorun çözüldü ve araçlar parkurlarına yeniden geri döndü. Araç çekilme veya bağlanması söz konusu olmadı. Sadece araçlarımızı durdurdular” diye konuştu.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.