Dış Köşe

‘Radyasyon Bu İşin Fıtratında Var!’ – Ege Ural

0

Bunlar kafaya koydu, sonunda havaya uçuracaklar memleketi!

Akkuyu’ya yapılması planlanan nükleer santral için ÇED raporu onaylandı.

Peki yapan kim? Çernobil’deki santrali yapan firma!

Yahu Çernobil’e dön bak bi! Hala bitki bitmiyor, insan yaşamı söz konusu değil. Etkileri Karadeniz’e kadar geliyor ki bence Karadeniz’le sınırlı değil tüm Türkiye etkilendi ancak insanlara korku salmamak için tüm etkileri Karadeniz’le sınırlıymış gibi gösterildi. Ayrıca nasıl bir gamsızlıksa, okullarda bedava fındık dağıtıldı, bakanın biri çıktı çay may içti, fıkra gibi memleket…

Siz ne yapacaksınız patladığında? Bu nükleer santralin fıtratında var mı diyeceksiniz? Karşı çıkanları bir güzel dövüyorsunuz, gaza boğuyorsunuz. Yetmedi artık radyasyona mı boğacaksınız?

Dünya uyanışta. Nükleer santral devri kapanıyor, herkes yenilenebilir, doğal enerji kaynaklarının peşinde. Üstelik düşük masraflı, az maliyetli… Ama biz bayılıyoruz arkadaş nükleere. Ne diyelim, nükleeri seven, radyasyonuna katlanır mı diyelim? Geri dönüşü yok bu işin… Bu kadar abuk subuk iş kazasının, tehlikenin, riskin yaşandığı bir ülkede, çok büyük risktir santraller! Ne zaman anlayacaksınız, patladığı zaman mı?

Bu bakanlıklarda doğa düşmanı, santral aşığı insanlar özel mülakatlarla mı seçiliyor anlamadım ki. Nükleer santraller üçüncü dünya ülkesi gerçeğidir ve bu raporun onayının altına atılmış imzalar, büyük bir ölüm riskinin altına atılmış imzalardır…

2023’E KADAR 23 NÜKLEER SANTRAL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı diyor ki, 2023’e kadar 23 nükleer santral yapacağız. Eyvah! Tehlike Türkiye sınırlarını da aştı! Uluslararası bir faciaya yol açacaklar.

Batıda Balkanlara, oradan Avrupaya sıçrayacak, Doğuda Avrasya’ya sonra Asya’nın bir kısmına. Güneyde Akdenize, oradan Afrikaya. Kuzeyde Karadeniz’e oradan Ukrayna’ya Rusya’ya… Türkiye başlatacak üçüncü dünya savaşını bu gidişle!

DAHA MADENLERİMİZİ DENETLEYEMİYORUZ

Madenlerimiz ilkel, kendimizi kıyasladığımız ülkelerin madenlerine bi in bak. Sen daha madenini denetleyemiyorsun adam gibi. Maden faciaları sonucunda yaşanan ölümlerde dünyada ilk sıralardayız. Kalkmış diyorsun ki nükleer santral yapacağız… Ne diyeyim? Yorumu siz sevgili okurlara bırakıyorum.

Ege Ural – mavihaber.com

More in Dış Köşe

You may also like

Comments

Comments are closed.