Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

Kaymakamlığın izin vermediği aşı karşıtı mitinge İstanbul Valiliği’nden onay

0

İstanbul‘da aşı karşıtlarının 11 Eylül’de yapacağı mitinge Maltepe Kaymakamlığı‘nın aksi yöndeki kararına karşın valilik tarafından izin verildi. İzinde,”salgın tedbirlerine riayet edilmesi” şartı istendi.

Maltepe Kaymakamlığı, sabah saatlerinde mitinge bulaş riski nedeniyle izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Kaymakamlığın açıklamasında “Söz konusu etkinliğin düzenlenmesi için izin verilmesi talebiyle Anadolu Birliği Partisi tarafından 23 Ağustos 2021 tarihinde Kaymakamlığa başvurulduğu belirtilen açıklamada “Kaymakamlığımıza yapılan başvuruya; toplu yapılacak etkinliklerin Covid-19 virüsünün bulaş riskini artıracağı ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirilerek izin verilmemiştir” denilmişti.

‘Valiliği bekleyin’ demişlerdi

Ancak, aralarında Anadolu Birliği Partisi, Plandemi Mücadele Hareketi ve Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak‘ın da bulunduğu düzenleyiciler sosyal medya hesaplarından gerekli izinlerin alındığını ve mitinge katılımı sağlamak adına Türkiye’nin dört bir yanından otobüslerin kaldırılacağını açıkladı.

“Küresel çetelere karşı tek ses: Büyük uyanış” sloganıyla gerçekleştirilecek mitinge İstanbul Valiliği tarafından izin verildiği ortaya çıktı. Düzenleyicilerden Anadolu Birliği Partisi’nin kaymakamlığın ret kararından sonra valiliğe başvurduğu belirtildi. Genel başkan Bedri Yalçın imzasıyla, ‘Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor’ adı verilen miting için yapılan izin başvurusuna, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit’in imzasıyla olur verildi.

Mitingde Abdurrahman Dilipak ve daha önce Üsküdar’da yapılan aşı karşıtı mitingde kullandığı “Aşı yapan hekimler yargılanacaklar” ifadeleri nedeniyle İstanbul Tabip Odası’nın hakkında soruşturma başlattığı Dr. Bilgehan Bilge konuşmacı olarak yer alacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.