Koronavirüs SalgınıDünyaManşet

Facebook aşıyla ilgili yanıltıcı haberleri kaldıracak

0
Facebook yönetimi, koronavirüs pandemisiyle ilgil yanlış bilgiye karşı politikasını sıkılaştırıyor. Alınan karara göre, Covid-19 aşıları hakkında yapılan yanlış ve yanıltıcı paylaşımlar kaldırılacak, bu tür paylaşımların yapıldığı bazı gruplar kapatılırken bazılarına da geçici olarak moderatör ‘atanacak’.
 
Facebook’tan yapılan açıklamada, kararın Dünya Sağlık Örgütü‘yle (DSÖ) de yapılan görüşmeler sonucu alındığı belirtildi; ‘Covid-19’un insan yapımı olduğu’, ‘aşıların hastalığa karşı etkisiz olduğu’, ‘aşı olmaktansa hastalanmanın daha güvenli olduğu’ ve ‘aşıların zehirli veya tehlikeli olup otizme yol açtığı’ gibi doğru olmayan iddiaları içeren paylaşımların kaldırılacağı açıklandı. 

Aşı karşıtlarının sayfası ya kapatılacak ya da moderatör atanacak

Alınan karara göre, yeni kurallar özellikle Sayfalar bölümü için uygulanacak,  gruplar ve hesaplar da izlenecek. Aşı karşıtı iddiaları yaydığı tespit edilen gruplar kapatılacak, bazı gruplara da üyeleri arasından bir kullanıcı ‘moderatör’ olarak atanacak. Bu kişiden grubun kapanmaması için paylaşımları takip edip yalan bilgileri kaldırması istenecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.