DünyaManşet

Porto Riko’da 6.4 şiddetinde deprem

0

Porto Riko’da Pazartesi günü yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra bugün de 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde bazı evlerin duvarlarının çatladığı ve kısmi çökmelerin meydana geldiği bildirilirken herhangi bir can kaybının yaşanmadığı açıklandı.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) yerin 10 kilometre derininde gerçekleşen depremin merkez üssünün İndios kasabasının yaklaşık 10 km güneyinde yer alan kıyı şeridi olduğunu duyurdu.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi‘nin ilk belirlemelerine göre tsunami tehlikesinin olmadığı aktarılmıştı. Ancak son gelen bilgilere göre, depremin merkez üssüne yakın kıyılara tsunami dalgalarının vurma olasılığının az da olsa bulunduğu bildirildi.

Ülke, 28 Aralık’tan bu yana sallanıyor

Porto Riko 28 Aralık’tan bu yana şiddetleri 4.7 ile 5.8 arasında değişen birçok depreme ev sahipliği yaptı. Ancak bugün gerçekleşen deprem aralarındaki en şiddetli deprem olma özelliğini taşıyor.

Jeologlar bu deprem sonrasında da birçok artçı depremin yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.  USGS yaptığı açıklamada “Daha fazla deprem olduğunda, büyük bir deprem olasılığı da artar. Bu da hasar olasılığının daha fazla olduğu anlamına gelir” dedi.

Ülkeyi vuran ve en çok zarara sebebiyet veren depremlerden biri Ekim 1918 yılında, adanın kuzeybatı kısmında yaşamıştı. 7.3 büyüklüğünde gerçekleşen depremin tetiklediği tsunami sonucunda 116 kişi hayatını kaybetmişti.

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.