LGBTİ+Manşet

Polonya’nın ilk trans cumhurbaşkanı adayına Yeşiller Partisi desteği

0

Polonya’nın ilk trans milletvekili Ana Grodzka, Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladı. Grodzka’ya ilk destek Yeşiller Partisi’nden geldi. Polonya Yeşiller Partisi, trans milletvekili Ana Grodzka’yı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekleyeceklerini belirtti.

4...

pembehayat.org’un haberine göre 2011 yılındaki Genel Seçimlerde milletvekili seçilerek ülkenin ilk trans milletvekiliolan Ana Grodzka, Mayıs ayındaki Polonya Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

İnternet portalı Wirtualna Polska’ya konuşan 60 yaşındaki Grodzka, “Evet, başkanlık yarışında ben de varım” derken mensubu bulunduğu ancak parlamentoda temsil edilmeyen Yeşiller Partisi’nin de kendisine verdiği desteğin çok önemli olduğunu aktardı.

Film yapımcısı ve yayıncı Ana Grodzka Polonya’nın ilk trans milletvekili. Grodzka,  Mayıs ayında gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine aday olduğunu açıklayarak ülkenin gündemine oturdu. Seçim anketlerine göre 2010 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten merkez sağ bağımsız Bronislaw Komorowski önde görünüyor. Bazı anketlere göre mevcut iktidar partisi Sivil Platform’un da adayı olan 62 yaşındaki Komorowski seçimleri ilk turda yeniden kazanacak görünüyor.

Parlamento seçim takvimini ise önümüzdeki günlerde açıklayacak.

(Pembe Hayat, Yeşil Gazete, Le Matin,Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.