EğitimManşetTürkiye

Polis bu kez de Çağlayan’da toplanan Boğaziçililere saldırdı: En az 40 gözaltı

0
Fotoğraf: Musa Piroğlu

Boğaziçi Üniversitesi‘nin atanmış rektörü Melih Bulu‘ya yönelik protestolar kapsamında dün 24 öğrencinin daha kampüs önünden gözaltına alınmasının ardından bugün Çağlayan‘daki İstanbul Adliyesi önünde toplanan öğrencilere polis yine saldırdı.

Çok sayıda kişinin gözaltına alındığını aktaran Boğaziçi Direnişi, paylaşımında “Arkadaşlarımızın serbest bırakılması için toplandığımız Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklamamızı yaparken polis üzerimize saldırdı. Birçok sayıda gözaltı var” dedi. Daha sonra yapılan bir paylaşımda ise en az 40 kişinin gözaltına alındığı söylendi.

Neler yaşandı?

Protestolar sırasında LGBTİ+ bayrağı açtığı için bir öğrenci hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösteren öğrenciler Perşembe günü ellerinde LGBTİ+ bayraklarıyla bir araya gelmişti.

Polis ilk olarak dört kişiyi kimlik kontrolü diyerek gözaltı aracına bindirmiş, daha sonra arkadaşlarının bırakılmasını isteyen öğrencilere müdahale etmişti. Toplamda 24 kişi gözaltına alınmıştı. Ayçanur isimli öğrencinin ise polis saldırısı sırasında burnu kırıldığı için hastaneye kaldırılmıştı.

Fotoğraf: Boğaziçi Direnişi

Çağlayan Adliyesi’ne çağrı

Bunun üzerine Boğaziçililer, arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle Kuzey Kampus’te nöbet eylemine başladıBoğaziçi Dayanışması‘nın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada “Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar buradayız” denildi.

Gözaltına alınan öğrencilerin Emniyet’teki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün Çağlayan‘daki İstanbul Adliyesi‘ne sevk edilecekleri belirtildi. Öğrenciler ise gözaltındakilerle dayanışma için saat 14.00’te İstanbul Adliyesi önüne çağrı yaptı.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.