EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi öğrencilerine kampüs önünde polis saldırısı: Çok sayıda gözaltı var

0
Fotoğraf: Boğaziçi Direnişi

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs önündeki dört öğrenci ellerindeki LGBTİ+ bayrağı gerekçe gösterilerek gözaltı araçlarına bindirildi.

Arkadaşlarının bırakılması için kampüs önünde toplanan öğrencilere polis müdahale etti. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. Daha sonradan bu sayı 12 olarak belirtildi.

‘Arkadaşlarımız bırakılana kadar gitmiyoruz’

Boğaziçi Direnişi tarafından yapılan paylaşımda ellerinde LGBTİ+ bayrağı olan dört öğrencinin Güney Kampüs’ten Kuzey Kampüs’e giderken polis tarafından durdurulduğu belirtildi.

Daha sonra yapılan paylaşımda “LGBTİ+ bayrağı taşıdıkları gerekçesiyle arkadaşlarımız gözaltı araçlarına bindirildiler, bizle bilgi paylaşılmıyor, polisler dağılmamızı talep ediyor. Hukuksuz muameleye maruz bırakılan arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar hiçbir yere gitmiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Polisten öğrencilere şiddet

Olayın duyulmasının ardından birçok öğrenci arkadaşlarının serbest bırakılması için Kuzey Kampüs kapısına gitti. Yapılan paylaşımda “Arkadaşlarımızın serbest kalmasını istediğimiz, onları almadan yerimizden ayrılmadığımız için etrafımız polisler tarafından sarıldı” denildi.

Polis burada da öğrencileri dağıtmak için öğrencilere şiddet uyguladı. Polis müdahalesi sırasında 12 öğrencinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Kampüs çıkışlarını kolluk kuvvetleri tutarken öğrenciler ise gözaltına alınan bütün arkadaşları serbest bırakılana kadar eylemlerini sonlandırmayacaklarını duyurdular.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.