TürkiyeManşetUlaşım

Pistten çıkan uçakta yaralılara ambulans yerine otobüs

0
Fotoğraf: AA

Pegasus’a ait yolcu uçağı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıktı. Kaza sonrası üç parçaya bölünen uçakta üç kişi hayatını kaybetti, 179 kişi de yaralandı. Yaralananların hastaneye ambulans yerine otobüs ile sevk edilmesine dair görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı.

Videoda yer alan görüntülerde yaralılardan biri, kaza ardından bir saat geçmesine rağmen kendilerinin hala Sabiha Gökçen’de bekletildiğini, hastaneye götürülmediklerini söyledi. Yaralıların otobüs ile götürüldüğünü söyleyen yolcu, durumu rezillik olarak nitelendirdi.

Turhan: 32 ambulans gönderildi

Olay sonrası ilk açıklamayı yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ise “Aldığımız bilgilere göre sert iniş sonucu pist başından çıkarak araziye sürüklendi. Uçakta kırım oluştu. Yolcuların önemli bir kısmı kendi imkanlarıyla uçağı terk etti. İçeride olanlar da ekiplerimiz tarafından tahliye dilmeye çalışılıyor” demişti. Turhan, 32’ye yakın ambulansın olay yerine gittiğini ve bunlarla yaralıların hastanelere sevk edildiğini söylemişti.

‘30-40 metreden düştü’

Toplamda 177 yolcu, iki pilot, dört mürettebat bulunan uçak, 17.05’te İzmir Adnan Menderes Havalimanı‘ndan kalkmış saat 18.18’de Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapmıştı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya uçağın pistten çıkmasını ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Yolcu uçağı maalesef kötü hava koşulları sebebiyle piste tutunamıyor. Pistten çıktıktan sonra 50-60 metre sürükleniyor. TEM’den E5’e bağlantı yolunun olduğu mevkide 30-40 metre yüksekten buraya düşüyor.

Soruşturma başlatıldı

Kaza sonrasında havalimanındaki tüm uçuşlar geçici olarak kapatıldı. Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmesi gereken uçakların İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, uçağın pistten çıkmasına ilişkin soruşturma başlattı.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.