Pistten çıkan uçakta yaralılara ambulans yerine otobüs

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan ve üç parçaya bölünen uçakta yaralananların hastaneye ambulans yerine otobüsle sevk edilmesi tepki topladı.

Pegasus’a ait yolcu uçağı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıktı. Kaza sonrası üç parçaya bölünen uçakta üç kişi hayatını kaybetti, 179 kişi de yaralandı. Yaralananların hastaneye ambulans yerine otobüs ile sevk edilmesine dair görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı.

Videoda yer alan görüntülerde yaralılardan biri, kaza ardından bir saat geçmesine rağmen kendilerinin hala Sabiha Gökçen’de bekletildiğini, hastaneye götürülmediklerini söyledi. Yaralıların otobüs ile götürüldüğünü söyleyen yolcu, durumu rezillik olarak nitelendirdi.

Turhan: 32 ambulans gönderildi

Olay sonrası ilk açıklamayı yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ise “Aldığımız bilgilere göre sert iniş sonucu pist başından çıkarak araziye sürüklendi. Uçakta kırım oluştu. Yolcuların önemli bir kısmı kendi imkanlarıyla uçağı terk etti. İçeride olanlar da ekiplerimiz tarafından tahliye dilmeye çalışılıyor” demişti. Turhan, 32’ye yakın ambulansın olay yerine gittiğini ve bunlarla yaralıların hastanelere sevk edildiğini söylemişti.

‘30-40 metreden düştü’

Toplamda 177 yolcu, iki pilot, dört mürettebat bulunan uçak, 17.05’te İzmir Adnan Menderes Havalimanı‘ndan kalkmış saat 18.18’de Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapmıştı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya uçağın pistten çıkmasını ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Yolcu uçağı maalesef kötü hava koşulları sebebiyle piste tutunamıyor. Pistten çıktıktan sonra 50-60 metre sürükleniyor. TEM’den E5’e bağlantı yolunun olduğu mevkide 30-40 metre yüksekten buraya düşüyor.

Soruşturma başlatıldı

Kaza sonrasında havalimanındaki tüm uçuşlar geçici olarak kapatıldı. Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmesi gereken uçakların İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, uçağın pistten çıkmasına ilişkin soruşturma başlattı.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karaburun’da depolamalı güneş enerji santraline tepki: Zeytin ve naranciye ağaçlarımız tehdit altında

Karaburun, Küçükbahçe'de yapılması planlanan depolamalı güneş enerji santrali projesinin 3 Eylül'de yapılacak halkın katılımı toplantısı öncesinde, bölge sakinleri değerli habitatlarını, meralarını, zeytin ve narenciye ağaçlarını göstererek projeyi istemediklerini söyledi.

‘Avrupa’da sıcaklık kaynaklı ölümler 70 yıl içinde üç katına çıkabilir’

Yeni bir araştırmaya göre, küresel sıcaklık artışı 3 derece ile sınırlandırılsa dahi önlemler alınmazsa yüzyıl sonuna kadar 55 bin ek can kaybı meydana gelebilir. Güney Avrupa en büyük risk altında.

Geri dönüşümün davranışsal ekonomisi-2

Türkiye’nin atık yönetim karnesi ciddi anlamda endişe verici. Henüz kendi atıklarımızla ne yapacağımızı yönetemiyorken, Avrupa’nın atıklarının yarısının ülkemize gönderilmesi bu endişeyi daha da derinleştiriyor.

Şirketlerin toplumsal sorumluluğu

Türk şirketleri kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik uygulamalarında batılı benzerleri kadar başarılı değil. Ancak bu sadece şirketlerden kaynaklanmıyor, 'öngörülemezlik ortamı' ve toplumsal baskının eksikliği de bunda etkili. 

‘Qou vadis-2’: Ülke nüfusu

Geleceği ile ilgili derin kaygılar duymakta olan nüfus kesimlerinin, Türkiye’nin her yerinde giderek artmakta olduğu bir ortamdayız. Ne kent nüfusu kentte kalabilecek uzun erimli bir gelecek görüyor, ne de kır nüfusu kırda kalabilecek bir durum algılıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR