KadınManşetTürkiye

Pınar Gültekin’in katil zanlısı: İstanbul Sözleşmesi’nin iptali iyi oldu

0

Muğla‘nın Ula ilçesinde cesedi ormanlık alanda bulunan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin cinayeti ile ilgili beşinci duruşma bugün görüldü.

Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13:30’da başlayan duruşmaya sanık  Cemal Metin A. tutuklu bulunduğu cezaevinden, tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan A. ise can güvenliği sebebiyle İzmir’den SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Sanık: ‘Sizce ben katil miyim?’

Cemal Metin A. duruşmada “Ben cani biri veya kadın düşmanı değilim. Beni kitlesel linçle değil adaletle yargılayın. Bana sosyal medyada katil diyorlar. Soruyorum. Sizce ben katil miyim? Pınar sosyal medyada sürekli sevgilim olarak geçiyor. O benim sevgilim değil. Benimle zorla birlikte olan bir eskorttu. Bunun düzeltilmesini istiyorum” diye konuştu.

Cinayet sanığı, ifadesinde İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesinin iyi olduğunu da söyledi. 

Duruşmada Gültekin’in ölmeden yakıldığına yönelik iddialara da cevap veren sanık Cemal Metin A. İlk yardım belgem var. Pınar’ın öldüğünü kontrol etmiştim. 15 dakika sonra yok etmek amacıyla bunu yaptım. Çok pişmanım” diye konuştu.

Aile avukatı Epözdemir’in ‘reddi hakim’ talebinin reddine karar verilen duruşma, 27 Eylül tarihine ertelendi.

Davada, önceki gün Pınar Gültekin’in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, suç delillerini yok etme iddiası ile tutuklu sanık Cemal Metin A.’nın babası, annesi ve iş ortağı hakkında Yargıtay‘a yaptığı ‘Kanun yararına bozma’ başvurusunun kabul edildiğini açıklamıştı. “Sanık Avcı’nın anne, baba ve ortağı hakkında iddianame hazırlanacak” dedi. Bu kişiler,  cinayete yardım, delilleri yok etmek, gizlemek ve değiştirmek suçlarından hakim karşısına çıkacak.

Ne olmuştu?

Muğla‘nın Ula ilçesinde geçen yıl temmuz ayında kaybolan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin‘in cesedi ormanlık alanda bulunmuştu. Bir varilin içerisinde yarı yakılmış cesedi, toprağa gömülü halde bulunan Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili Cemal Metin A. gözaltına alındı. Zanlı, Gültekin’i öldürdüğünü ve daha sonra da varilin içerisinde gömdüğünü itiraf etti. Cemal Metin A. “canavarca hisle insan öldürmek” suçundan yargılanıyor.

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.