LGBTİ+Manşet

Pentagon’da eşcinsel olmak varmış

0

ABD ordusu, ilk kez eşcinsellerin onur ayını kutladı. Kutlama, 26 Haziran’da, Pentagon’da düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Pentagon’un en üst düzey avukatı Jeh Johnson, “Üç yıl öncesine kadar, silahlı kuvvetlerdeki eşcinsel bir kadın ya da erkeğin cinsel yönelimi konusunda açık olması inanılacak bir şey değildi. Peki ordu bu değişimi nasıl karşıladı? Beklediğimizden daha iyi” dedi.

Ancak kutlamanın katılımcıları arasında yüksek kademe komutanlar bulunmamasının kaygı verici olduğunu belirtiliyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir subay, “Üniformalıların bu konuda liderlik yapmaması bende hayal kırıklığı yarattı. Kimse böyle bir organizasyona katılmak zorunda değil ama bence güzel bir jest olurdu. Liderlikten bahsediyorsanız burada da lider olmanız gerek” dedi.

Savunma Bakanı Leon Panetta ise bir video mesajıyla salondakilere seslendi. Eşcinsel askerleri daha “sorma, söyleme” politikası kaldırılmadan önce bile “profesyonellik içinde ve cesaretle” hizmet verdikleri için tebrik eden Panetta, “Bu yasayı kaldırdığımız için çok gururluyum. ABD ordusunu fırsat eşitliğinin modeli haline getirmek için gereken her şeyi yapmaya kararlıyım” dedi.

CİNSEL YÖNELİMLERİN AÇIKLANMASI VE SORULMASI YASAKTI
‘Sorma, söyleme’ politikası ABD’de dokuz ay önce sonlandırıldı. Daha öncesinde eşcinsellerin cinsel yönelimlerini açıklamaları yasaktı. Açıkladıkları takdirde ordudaki görevlerine son veriliyordu. Aynı zamanda, bir komutanın emrindeki bir askere eşcinsel olup olmadığını sorması da yasaktı.
 
Pentagon’un bünyesindeki farklı grupları onurlandırdığı organizasyonların tarihi bir hayli eski. Bu organizasyonlar arasında akla ilk gelenler Siyahlar Tarihi Ayı ve Asya-Pasifik Amerikan Mirası Ayı.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.