Manşet

Eşcinsel olduğu için öldürülen Ahmet Yıldız için 15 yıldır adalet gelmedi

0

Ahmet Yıldız’ın eşcinsel olduğu için babası tarafından 2008 yılında öldürülmesinin ardından açılan dava, bugün (28 Şubat 2023) İstanbul Kartal Anadolu Adliyesi’nde 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti.

Kaos GL‘den Gözde Demirbilek‘in aktardığına göre; Mahkeme dosyaya gizlilik kararı geldiğini söyleyerek basını ve izleyicileri duruşmaya almadı. 13 yıldır süren davada hala bulunamayan katil baba Yahya Yıldız, bu duruşmada da sanık sandalyesinde değildi.

HEVİ LGBTİ+’nın takip ettiği davanın bir önceki duruşmasında mahkeme LGBTİ+ derneklerinin tanıkların dinlenmesi talebini kabul etmişti. Tanıkları dinleyen mahkeme davayı 4 Temmuz 2023 tarihine 13:30’da görülmek üzere erteledi.

15 yıllık adalet arayışı…

Dava 2009’da açılmıştı. 26 yaşındaki Marmara Üniversitesi öğrencisi Yıldız yönelimi nedeniyle öldürüleli 14 yıl oldu. Yıldız öldürüldüğünde olay sırasında başka bir kişi daha yaralanmıştı. Yaralanan kişinin şikayeti üzerine 8 Eylül 2009’da başlayan dava süreci hala sonuçlanamadı. 

Ahmet Yıldız öldürülmeden iki ay önce BeaRGi dergisinde yayımlanan yazısında şu sözleri kaleme almıştı:

“Görüşmemizden sonra da silahlar doğrultuldu. SMS’ler geldi, aramaların ardı arkası kesilmedi. Ben ailemi kazanmak istiyordum. Dostum olarak yaşamımda olmalarını istiyordum. Ama sanırım vazgeçmek daha doğru. Onların bu konudaki düşüncelerini değiştirmek istemem ne kadar haklı bir istekti ki onlar da aynısını benden isterken? Bir taraf vazgeçmeyecek, vazgeçmemelerimiz ise sadece huzursuz görüşmeler yaşatacak bize. Sanırım yine zamanın gücüne inanmak ve görüştükçe ağlatan iletişimlerimizi azaltmak zorundayım. Evet, inanıyorum zaman halledecek. Bir süre daha AİLESİZ kalmalıyım.”

Ahmet Yıldız’ın, 15 Temmuz 2008’de, İstanbul’da sokak ortasında vurularak öldürülmesinin üzerinden geçen on dört yılı aşkın sürede firari katil baba Yahya Yıldız’ı adalete teslim edilen kimse olmadı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.