2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Pegasus ve THY’nin deprem bölgesinden kalkan uçakları 13 Şubat’a kadar ücretsiz

0

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Hava Yolları, deprem bölgesinden kalkan uçakların 13 Şubat’a kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

İlk duyurusu Pegasus Hava Yolları yaptı:

Adana, Diyarbakır, Elazığ, Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa meydanlarından çıkışlı planlanan tüm yurt içi aktarmasız uçuşlarımız 12 Şubat 2023 tarihi de dahil olacak şekilde ücretsizdir.

Ek sefer düzenlediğimiz tüm uçuşları http://flypgs.com veya mobil uygulamamızdan takip ederek, rezervasyon yapabilirsiniz.

Deprem bölgelerine destek verebilmek amacıyla AFAD ve yetkili makamların yardım ekipleri ve ihtiyaç duyulan malzemelerin bölgeye ulaştırılması ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Ardından THY’nin duyurusu geldi. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: 

Deprem bölgesi dönüş seferleri ücretsiz olarak vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır.

Deprem bölgesine insani yardım malzemeleri ve arama kurtarma ekiplerinin ulaştırılmaları için AFAD koordinasyonunda operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kayseri çıkışlı direkt uçuşlarımız 13 Şubat’a kadar ten yön ücretsiz olarak vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır.”

Her iki havayolu da izdiham oluşmaması için deprem bölgesinden ayrılmak isteyenlerin havalimanlarına gitmeden önce rezervasyon yaptırmasını istedi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.