Hayvan HaklarıManşet

Paşa’yı kulübesini yakarak katlettiler

0
Paşa
Fotoğraf: DHA

Denizli‘nin Merkezefendi ilçesinde, kulübesinde bağlı olan ‘Paşa’ isimli sahipli üç yaşındaki av köpeği kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yanıcı madde dökülerek diri diri yakıldı.

DHA‘nın haberine göre yanarak ölen köpeği sabah yiyecek vermek için gelen sahipleri buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay bu sabah (6 Ocak) yaşandı. Doğukan Kandemir, ‘Paşa’ isimli av köpeğini beslemek için evinin arkasında balkon altında daha önce yaptıkları kulübesine gitti. Kulübenin içinden dumanlar çıktığını gören Kandemir, köpeğini yanmış halde buldu. Kandemir 112’yi arayarak olay yerine polis çağırdı. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibi köpeğin yanarak öldüğü alanda inceleme yaptı. Yapılan ilk belirlemelere göre, yangının kasten çıkarıldığı tespit edilirken, köpeğin üzerine ve kulübesine yanıcı madde dökülerek yakıldığı sanılıyor.

Konya Barınağı’ndaki köpeği kürekle öldüren sanıkların tahliyesine itiraz
Mardin’de boğaya işkence davası görüldü: İlk duruşmada tahliye
Hayvan hakları için tek yürek oldular: Sahipsiz değiller!
İzmit’te köpeklerin uyuşturucu iğneyle ölümü davasında beraat

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Denizli Emniyet Müdürlüğü Hayvan Polisi ekipleri de olay yerine gelerek inceleme yaptı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin sabaha karşı apartmanın bahçesine girip, köpeğin üzerine ve kulübesine yanıcı madde döküp ateşe verdikten sonra kaçtıkları sanılıyor. Alevleri ise kulübenin apartmanın arkasında ve balkonun altında olduğu için kimsenin fark etmediği öğrenildi. Yanarak ölen köpeğin cansız bedeni otopsi için Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi‘ne götürüldü.

Olayla ilgili polis ekipleri köpeği katleden kişi ya da kişileri tespit etmek için çalışma başlattı.

Komşu Hikmet Kaya, “Köpeğin sesi soluğu çıkmıyordu. Sahipli bir köpek ve kulübesinde bağlı şekilde yaşıyor. Başıboş da gezmiyor. Böyle vahşet olmaz, bunu hayvana yapan insana ne yapmaz ki, bunu yapanın vicdanı olamaz. Bu vahşeti yapan bir an önce bulunmalıdır” dedi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.