Hayvan HaklarıManşet

Mardin’de boğaya işkence davası görüldü: İlk duruşmada tahliye

0

Mardin Kızıltepe‘de bir kişinin, keserek öldüreceği boğanın başına defalarca balyozla vurduğu anlara ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine gözaltına alınan beş şüpheliden üçü, bugün görülen ilk duruşmada tahliye edildi.

Boğaya işkence eden Mustafa Y’nin de aralarında bulunduğu üç şüpheli 29 Kasım’da tutuklanmıştı.

Sanıklar bugün Kızıltepe 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tahliye edildi. Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi‘nin davaya katılma talebi ise suçtan zarar gören sıfatına haiz olmadıkları gerekçesiyle reddedildi.

Baro: Takipçi olacağız

Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar denildi:

“Mardin ilinin Kızıltepe ilçesinde başına balyozla vurularak öldürülen boğa ile ilgili Kızıltepe 3. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın 03/01/2023 tarihli duruşmasına sunduğumuz katılma talebi, suçtan zarar gören sıfatına haiz olmadığımız gerekçesiyle reddedildi.

Hakkında cezanın üst sınırdan verilmesini beklediğimiz dosyada sanıklar ilk duruşmada tahliye edildi. Merkez olarak davanın takipçisi olacağımızı ve davada adil bir karar çıkması için çalışacağımızı kamuoyuna duyururuz.”

Ne olmuştu?

Başına çuval geçirilmiş boğaya “kesim” işleminden önce de işkence edildiği görülen video, sosyal medyada büyük tepki çekmiş; şikâyetler üzerine 28 Kasım’da harekete geçen Mardin Emniyet Müdürlüğü‘ne bağlı ekipler, görüntülerin Kızıltepe ilçesinin Hocaköy (Evdilîmam) Mahallesi‘nde kaydedildiğini tespit etmişti.

İşkence görüntüleriyle ilgili Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatmış ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, beş kişi gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan ikisi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılıldı. Hayvanın başına balyozla vuran Mustafa Y’nin de aralarında bulunduğu üç şüpheli ise çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince 29 Kasım’da tutuklandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.