2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Pakistan ve Tayvan hükümet yetkilileri maaşlarını Türkiye’ye bağışlıyor

0

Maraş‘ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından dünyanın pek çok bölgesinden farklı ülkeler Türkiye’ye destek ve yardım açıklamaları yapmaya devam ediyor.

Geçen yıl yaşanan sellerin yarattığı ekonomik yıkımın etkilerinin sürdüğü Pakistan‘ın Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye’ye maddi yardım sağlamak üzere bir bağış fonu kurduklarını açıkladı. Şerif, Pakistan Federal Kabinesi‘nin bir aylık maaşlarını, diğer hükümet çalışanlarının ise bir günlük maaşlarını fona bağışlayacağını duyurdu. Başbakan, kabine üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, ülkenin yaklaşık üçte birinin sular altında kaldığı sel sırasında Türkiye’nin Pakistan’ın yanında olduğunu söyledi.

Tayvan’dan da bir maaş bağış

Tayvan lideri Tsai Ing-wen de Tayvan hükümet yetkililerinin bir maaşlarını ‘afet yardımı’ için Türkiye’ye bağışlayacağını duyurdu.

Tsai’nin yanı sıra, Başkan Yardımcısı Lai Ching-te, Başbakan Chen Chien-jen ve Başbakan Yardımcısı Cheng Wen-tsan de bir maaşlarını afet yardımına bağışlamayı taahhüt etti.

Tayvan hükümeti daha önce Türkiye’ye 2 milyon dolar nakit yardımda bulunmuştu. Halk da hükümetin bağış için açtığı hesaplara bugün itibariyle 340 bin dolardan fazla katkı sağlamış durumda. Tayvan, ayrıca 130 kişiden oluşan iki arama kurtarma ekibini Türkiye’de gönderdi.  40 kişilik ilk ekip afet bölgesi Adıyaman‘da çalışmalarına başlarken 90 kişilik ikinci ekibin de onlara katılması bekleniyor.

Tayvan lideri, Türkiye’ye ulaşan ilk ekiple yaptığı video konferans görüşmesinde, Türkiye’nin, 1999’da yaşanan depremde Tayvan’a arama kurtarma ekibi gönderen ilk ülke olduğuna dikkat çekti: “20 yıl önce, (Tayvan depreminde), Türkiye bize ilk yardım elini uzatan ülke oldu. Şimdi biz bu iyiliğe karşılık veriyoruz.”

You may also like

Comments

Comments are closed.