ManşetTürkiyeVideo

Özgürlük Yürüyüşü 19. gününde gündem vergi adaletsizliği

0

Türkiye İşçi Partisi (TİP), tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay‘ın da aralarında bulunduğu Gezi Davası tutuklularının cezalarının onanmasına karşı Hatay’dan Ankara‘ya başlattığı “Özgürlük Yürüyüşü”nün 19’uncu gününde TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yoksulluk ve vergi adaletsizliği konularına dikkat çekti.

Özgürlük Yürüyüşü’nün 19. günü Aksaray’da devam etti. Erkan Baş’a bugünkü yürüyüşünde Vergi Uzmanı Ozan Bingöl de eşlik etti. Baş, şunları aktardı:

“Topladıkları trilyonlarca lira vergi patronlardan, vergi kaçakçılarından değil, yalnızca alın teriyle geçinen halktan alındığı için bugün vergi adaletsizliği diye bir kavramla karşı karşıyayız ve yürüyüşümüzde onu gündeme taşıyoruz. Eğer Cengiz‘in, Limak’ın, Kalyon‘un milyonlarca lira vergisi affedilebiliyorsa bunu yaptığı için emekçilerin yoksulluğu her geçen gün derinleşiyorsa burada bir tercihten bilinçli olarak yaratılmış bir bölüşüm krizi var demektir. Ülkemizdeki yoksulluğun da vergi adaletsizliğin de çözümü patronların değil, emekçilerin safında durmaktır. Biz her zaman şunu söyledik: Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu bu düzeni yıkmak zorundayız. Bütün bu krizin eşitsizliğin çözümü, emeğin ve eşitliğin Türkiye’sini kurmaktır. Hepimizi sömürerek, bizim sırtımıza basarak yükselen patronların sefa sürdüğü bir Türkiye’ye değil, emeğin Türkiye’sini istiyoruz. Ve kuracağız, mutlaka kuracağız.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.