KadınManşet

Özgecan Aslan’ın memleketi Mersin’de kadınlar her Perşembe sokaklarda

0

“8 Marta kadar Her Perşembe Alanlardayız” eyleminin 6. Haftasını Özgecan Aslan tecavüzü ve cinayetine karşı “isyan” şiarıyla gerçekleştiren Mersin Kadın Platformu eylemini Mersin KESK Kadın Şubeler Platformu ile ortaklaştırdı.

27

Hava muhalefetine rağmen her Perşembe olduğu gibi Mersin Forum AVM köprüsü altında toplanan kadınlar havuz başına kadar yürüdü. Basın Açıklamasını okuyan Mersin KESK Kadın Şubeler Platformu’ndan  Aynur Şahin:

“Türkiye de ilk kez kadınlara yönelik, taciz, tecavüz ve kadın cinayetleri bu kadar geniş yankı buldu. Sanki ilk defa kadın cinayeti  ile karşı karşıya kalmışlar gibi… Katledilen bütün kadınlar Özgecan gibi “faili erkeklik” olan kadın cinayetleridir.Bugün bütün ana akım medya, meclis, sosyal medya bu katliamı lanetliyor ama artık bir kişi daha eksiğiz bu dünyada” dedi.

KADINLARI SOKAĞA, İSYANA, ÖRGÜTLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ!

İktidarın bu olaylardan önceki kadına bakışına ve politikasına değinen Aynur Şahin:

28

“Bugün bu zihniyetin temsilcileri utanmadan kendi çıkarları doğrultusunda  açıklamalar yapıyorlar. Özgecan’ın acısı daha tazeyken, başlatılan hadım ve idam tartışmaları siyasi iktidar ve destekçilerinin  insanların acılarını kendi siyasi çıkarları adına kullanma çabalarının acı bir göstergesi. Türkiye’de idam cezası olduğu süre içerisinde tek bir erkek tecavüz nedeniyle idam edilmedi. Bunun aksine 10’u aşkın kadın uğradığı şiddete karşı kendi savunmak adına erkek öldürdüğü için idam edildi.” diye konuştu.

İstanbul Sözleşmesi ve CEDAW Sözleşmesi başta olmak üzere Türkiye’nin kabul ettiği /onayladığı ilgili uluslararası sözleşme ve belgelerin gereklerinin yerine getirilmesi konusunda ısrarcı olduklarını belirten Aynur Şahin:

“Egemen sistemin iliklerimize kadar işlemiş olan tüm kalıntılarını yok edeceğiz.
Kadınların erkek şiddetiyle ölmesine,yargının erkekten yana tavır almasına tahammülümüz yok. KADINLARI SOKAĞA İSYANA ÖRGÜTLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ!” şeklinde konuştu.

Basın metni okunduktan sonra kadınlar “Kadın Cinayetleri Politiktir”, “Şiddetinizle Barışmayacağız”, “Erkek adalet değil, gerçek adalet” sloganlarını atarak eylemi sonlandırdı.

 

Haber: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.