Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Matkapla dokuz yerinden delinmiş, içine asit enjekte edilmişti: Yok edilmeye direnen ağaç yeniden yeşerdi

0

MERSİN- Mersin Yenişehir’de matkapla delinen ve içine asit benzeri bir sıvı enjekte edilerek kurutulmak istenen yarım asırlık kauçuk ağacı, bakım sonrası yeşererek Özgecan Aslan Barış Meydanı‘nın simgesi haline geldi.

2015’te Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan‘ın isminin verildiği meydanda yer alan ağaç, köküne zehirli madde enjekte edilmesinin ardından özel bakıma alındı.

Zehir verilerek yavaş yavaş öldürülmek istenen ağaç, günler sonra üst dallarından itibaren yeniden yeşerdi.

Ne olmuştu?

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nın simgesi yarım asırlık ağacın köküne matkapla dokuz delik açılmış ve bu deliklerden asit benzeri bir maddenin enjekte edildiği saptanmıştı.

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler olayla ilgili üç şüpheliyi göz altına almış; ağaca zehirli madde enjekte eden şahsın Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde şoför olarak çalışan Y.S olduğu, bu kişiye CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve belediye çalışanı Oğuzhan Ç.’nin eşlik ettiği belirlenmişti.

Şahısların olay günü kullandıkları aracın da Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kiralık araç envanterinde kayıtlı olduğu ortaya çıkmıştı. Şüphelilerin ifadelerinde  Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarım Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Gökçek’ten talimat aldıklarını söylemeleri üzerine Gökçek de Emniyet’e çağrılmıştı.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, ağacın iyileştirilmesi çalışmalarına başlandığını ve soruşturmanın sürdüğünü söylemekle yetinmiş; şüpheliler, Emniyet’teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Belediyenin saldırının ardından bakıma aldığı ağacın toprağı yenilenmiş ve kuruyan dalları budanmıştı. 

You may also like

Comments

Comments are closed.