KadınManşet

Özgecan Aslan için Erzurum’da tek kişilik eylem

0

Mersin’de öldürüldükten sonra cesedi yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Parti Meclisi üyesi Firdevs Korkmaz Akova, Erzurum’da eksi 13 derece soğukta çıplak ayakla yürüyerek Özgecan’ın öldürülmesini protesto etti.

14

1 kız annesi 49 yaşındaki Firdevs Korkmaz Akova, Erzurum Yakutiye ilçesi Havuzbaşı semtindeki Atatürk anıtı önünde tek kişilik eylem gerçekleştirdi. Akova, Özgecan’ın vahşice öldürülmesini kınadı. Eksi 13 derece soğukta ayakkabı ve çoraplarını çıkartan Akova, buzlu zeminde yalın ayak yürürken toplumu kadın cinayetlerine karşı duyarlı olmaya davet etti.

Akova, kadın ölümlerine, tecavüzlerine karşı yargının verdiği kararların tartışmaya açık olduğunu ve yargıya güvenin kalmadığını dile getirerek, “İçim yanıyor. 18-19 yaşındaki üniversite öğrencisi bir kız vahşice katlediliyor. Benim de kızım üniversiteye gidecek, ben de üniversite bitirdim. İdam cezası çözüm değil. İdam cezası ödül olur o katillere. Yargı sistemi başını ellerinin arasına alıp aksaklıkları gözden geçirmeli. Kamuoyu araştırmalarında herkes ne çıktığını biliyor. En az güven duyulan adalet sistemi. Ben bu tür şartlar altında nasıl yargı sistemine güvenebileceğim. Kadın cinayetleri, tecavüzleri artık son bulsun. Bizim dinimiz kadını yücelten bir din. Kadın ölümlerine, tecavüz ve cinayetlerine dur demenin zamanı geldi.” şeklinde konuştu.

(Cihan)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.