ManşetYerel

Özerli’de evler yıkılıyor: Kış kıyamet gününde nereye gideyim, başka gidecek evim yok

0

Hatay Dörtyol’da Özerli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların evleri bugün yıkılıyor. 30 yıldır ecrimisil ödeyen ve imar barışından yararlanan mahalle sakinlerinin evlerinden çıkması isteniyor.  Mahalledeki evlerin elektrik ve suları kesilirken bazı vatandaşlar tahliye alanına alınmıyor. Yıkım kararından etkilenen mahalle sakinleri ise mağduriyetlerini şöyle anlatıyor:

Mahallede yaşananları sosyal medya hesabı üzerinden aktaran Barınamıyoruz Hareketi tarafından yapılan açıklamaya göre ise mahalledeki vatandaşlar tahliye alanından dışarıya çıkarıldı.

Bugün 12.00’da başlatılan tahliye çalışmalarına vatandaş yapı kayıt belgeleri olduğunu söyleyerek karşı çıktı. İmar barışından yıllardır yıkılması istenen konutlar için ecrimisil ödediklerini söyleyen sakinlerinden bir esnaf yıkım çalışmasını yapan belediye çalışanlarına “Kaymakam’a da yetkiyi veren biziz. Siz bizim vergilerimizle ayakta duruyorsunuz” şeklinde tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerine destek olmak için alanda bulunan Barınamıyoruz Hareketi’nin yaptığı paylaşımlarda kameralara vatandaşların alandan çıkarılmaya çalışıldığı yansıdı. Ek olarak halkın kendi evine girmesinin polis tarafından engellendiği bildirildi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğlulları da mahallede yaşanan mağduriyete ilişkin olarak resmi sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.