ManşetTürkiye

ÖSYM’ye itiraz rekoru: 2 bin

0

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanlarının yeniden hesaplanmasını isteyen adaylar, ÖSYM önünde kuyrukta.

ÖSYM’ye YGS puanlarının yanlış hesaplandığını savunan binlerce üniversite adayı itiraz dilekçesi gönderdi. ÖSYM yetkilileri, gelen itiraz dilekçe sayısının 2 bini aştığını belirtti.

ÖSYM’nin kasası doldu
Geçmiş yıllarda bir sınav için gönderilen itiraz dilekçesi sayısının 200 civarında olduğu öğrenildi. Adaylar, kendilerinden istenen 5 TL tutarındaki dilekçe ücretine de isyan ediyor.

Adaylar, YGS sonuçları açıklandıktan sonra 30 gün içinde ÖSYM’ye itiraz dilekçesi verebiliyor ve itirazlar 15 gün içinde sonuçlandırılıyor. Buna göre itiraz için 27 Mayıs’a kadar süre var. Ancak sadece YGS’de 180 baraj puanını aşan adayların girebileceği LYS’lere başvurular 6 Mayıs Cuma akşamına kadar yapılabiliyor. İtiraz eden adaylara birer numara veriliyor ve itiraz sonuçlarının bu numarayla 6 Mayıs’ta saat 17.00’den sonra internetten öğrenilebileceği bildiriliyor. İtiraz eden birçok aday puanı yanlış hesaplandığı için 180 baraj puanını geçemediğini, bu nedenle LYS’ye girme hakkının ellerinden alındığını belirterek, “İtirazlarımız 6 Mayıs’tan önce sonuçlanmalı” diye isyan ediyor.

CHP yargıya götürdü
Bu arada CHP, ÖSYM’nin 17 Þubat 2011’de kabul edilen kanununun bazý maddelerini iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne götürdü.

Çözmediği testlerden net geldi
ÖSYM’nin Bilkent’teki Danışma Bürosu’nun önü de itiraz eden adaylarla dolu. Genellikle düşük puan itirazları olsa da kimilerine çözmedikleri testlerden de puan gelmiş. Bir veli, oğlunun barajın altında kalan YGS puanını öğrenince hastalandığını ve hastanede yattığını belirterek, şöyle dedi:

“Oğlumun sadece matematik testinden 23 neti vardı. 173 puan geldi. Söylediğine göre sosyal bilimler testini hiç yapmamış ama bu testten puanı geldi. Sınavın iptal edilmesini istiyoruz.” (Radikal, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.