Doğa MücadelesiManşetSivil Toplum

Ordu halkı kent konseyi kurulmasını istiyor

0
ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi’nin yaptığı imar değişikliklerine karşı açılan dava sonuçlandı. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası Genel Merkezlerinin açtığı dava sonucunda, Ordu İdare Mahkemesi, Altınordu ilçesindeki 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarını iptal etti. Bu karar, ilçede imar planı sıkıntısının yeniden başlamasına neden oldu.

Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu, imar planının iptaliyle ilgili yaptığı açıklamada, “Halka sormadan mağduriyetler yaratan imar planı bir kez daha mahkemece iptal edildi. Böyle sorunlu planlar Ordu halkının mağdur olmasına neden oluyor. İnşaat yanında halkın arazilerini satma ve değerlendirme sorunları da yaşanıyor. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla hareket eden belediye başkanları yüzünden içinden çıkılmaz süreçler yaşanıyor” dedi.

Yaşanan imar planı çıkmazı nedeniyle kent konseyinin zorunlu bir danışma meclisi olduğunun bir kez daha kanıtlandığını vurgulayan ORÇEV, “31 Mart seçimleri öncesi, Ordu Çevre Derneği olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ve Altınordu Belediyesi’ne kent konseylerinin oluşturulması için dilekçeler verdik. Bir adım atmadılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, ‘Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu’ sloganıyla övünüyor. Bu sloganın gerçek olması için, kent konseyi kurulmalıdır” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararına uymamaya devam ediyor
ORÇEV: Altınordu’da yasadışı deniz dolgusu yapılıyor, belediye suç işliyor!

Yönetmeliğe göre seçimden sonra en geç üç ay içinde kent konseylerinin oluşturulabileceğini hatırlatan ORÇEV, “Ancak belediye başkanları halkla tartışmak, görüş alışverişi yapmak istemiyor. İmar planı süreci kent konseyini ‘kurulabilir’den ‘kurulmalı’ aşamasına getirdi. Bir an önce kent konseyi için kuruluş toplantısı çağrısı yapılmalı. Şehirdeki tüm konular partilerin, sendikaların, odaların, derneklerin katılımıyla tartışılabilme olanağı sağlanmalıdır. Son olarak çağrımız, demokratik işleyişe sahip bir kent konseyi için Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne, Altınordu Belediyesi’ne ve tüm belediyelere bir an önce kent konseyi kurulmasına olanak sağlamalarıdır” ifadelerini kullandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.