Doğa MücadelesiKentManşetYerel

ORÇEV: Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’ya zarar veriyor!

0

ORDU – Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin (OBB), şehirdeki  tarihi yük iskelesin yıkıp yerine beton iskele yapmasına tepki gösteren Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanı ve ekibi, verdikleri sözde durmuyor; Ordu’nun hafızasını yok ediyor” dedi.

Söz konusu iskelenin restorasyonu ile ilgili daha önce yapılan toplantıya katılarak OBB Başkanı Hilmi Güler‘den projenin aslına uygun yapılacağına dair söz aldıklarının altını çizen ORÇEV, “Biz kapıdan çıktıktan sonra hiçbir görüşme olmamış gibi beton yığınıyla hafızayı yok eden projenin yapılması devam etti. Hem de mahkeme kararlarına rağmen. Şu an yapılan proje de hukuksuz bir şekilde yapılmaktadır” açıklamasını yaptı:

Ordu Büyükşehir Belediyesi yönetimi aklımızla dalga geçer gibi hem gerçekleri tersyüz ediyor, hem de Ordu’nun hafızasını yok ederken hafızayı kuruduğunu iddia ederek yalan söylüyor.

Dernek, OBB’nin kıyı dolgu ve düzenleme projelerine karşı dava açmış, davalardan birini kzanmış ve biri için yürütmeyi durdurma kararı verilmiş fakat OBB, dolgu inşaatına devam etmişti. Bunun üzerine ORÇEV Ordu Valiliğine ve İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne dilekçe vermiş, daha sonra projenin ÇED kararının iptali için bir dava daha açılmıştı.

‣ ORÇEV: Ordu Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararına uymuyor
‣ ORÇEV, deniz dolgusu yapılmasına karşı bir kez daha dava açtı
‣ ORÇEV: Ordu Büyükşehir Belediyesi anayasa suçu işliyor

Kıyı düzenlemesi projesine açılan davanın Dernek lehine sonuçlanması ve OBB’nin kıyıda herhangi bir proje gerçekleştirme olanağı kalmaması üzerine OBB Başkanı Güler’in kendileriyle görüşme talep ettiğini belirten Dernek, açıklamasında şunları söyledi:

“Başkanın odasında dernek yönetiminden üç kişi ve Belediye Başkanı Hilmi Güler; daire başkanlarının tümü, avukatları ve mühendisleriyle yaptığımızda toplantıda yapılanın hukuksuz olduğunu, aslına uygun yapılması gerektiğini dile getirdik. Başkan da projede değişiklik yaparak aslına uygun olacağını söyledi. Hatta Atatürk’ün Ordu’ya çıktığı Enver Yılmaz döneminde yıkılan iskelenin de yapılmasının iyi olacağını söylemişti. Ancak biz kapıdan çıktıktan sonra hiçbir görüşme olmamış gibi beton yığınıyla hafızayı yok eden projenin yapılması devam etti.”

Hafızayı koruyoruz dediği her projede hafızayı yok ediyor

Çalışmalarının aslında hafızayı yok etme projesi olduğunu söyleyen ORÇEV,  “OBB “hafızayı koruyoruz” dediği her projede Ordu’nun hafızasını yok ediyor” ifadelerini kullandı:

“OBB Ordu’ya ihanet ediyor. Tahıl Pazarı yok edildi.  OBB, tarihi yok ederek tarihi iş yapıyor. Şehrin hafızasını korumak isteseydi, tarihi yapılar işyerlerine ve AVM’lere devredilmezdi. Kirazlimanı Mahallesi’ndeki Hıdırellez, Mayıs Yedisi yapılan mesire alanı korunurdu. Hafıza böyle mi korunuyor?  Şimdi de yük iskelesi yerine yapılan anlamsız beton yığınını “Hafızayı koruma” iddiasıyla pazarlamaya çalışıyor. Kısacası Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu’nun hafızasını yok etmeye devam ediyor. Ancak bizlerin hafızası güçlü, hafızamızı yok edemeyecekler.”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.