LGBTİ+ManşetTürkiyeVideo

[Onur Ayı Özel] Boğaziçi Üniversitesi’nde neler oluyor: Gökkuşağı kriminalize edilemez

0

Onur ayı özel programlarımızın ilkinde son zamanlarda Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan LGBTİ+ hak ihlallerini ve 8. Boğaziçi Onur Haftası’nı Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Mert Güneş ve Şevval Durmagit ile konuştuk.

Pazartesi gününden itibaren başlayan 8. Boğaziçi Onur Haftası’yla ilgili konuşan Mert Güneş, hem kampüs içinde hem de online olarak çok güzel etkinlikler hazırladıklarını, ama kampüste yaşanan gerginliklerden dolayı bazı etkinlikleri ertelemek zorunda kaldıklarını ifade etti.

‘Hedeflerine ulaşamadılar’

Şevval Durmagit, LGBTİ+’lar olarak alanlarda varlıklarını gösterdikçe bazılarının bunu kriminalize edip hedef göstermeye başladıklarını ancak hedeflerine ulaşamadıklarını ifade etti:

LGBTİ”lar olarak alanlarda varlık gösterdikçe bazı insanlar bunu kriminalize edip hedef gösterdiler, düşmanlaştırdılar ve ortak bir düşman belirlediler. Bunun için de LGBTİ+’ları seçtiler.

O zamandan beri hedef gösteriliyoruz. Zayıf halka olarak bizi seçip toplum nefretini üstümüze çekmeye çalıştılar. Ama birçok insan bizimle birlikte olmaya devam etti. Hedeflerine ulaşamadılar.”

‘Gökkuşağı kriminalize edilemez’

Gökkuşağı bayrağı taşıdığı ve destek olduğu için 12 kişinin yarın 09.30’da Çağlayan Adliyesi’nde ilk duruşmalarının görüleceğini hatırlatan Şevval Durmagit, duruşmaya herkesi beklediklerini kaydetti:

Biz yarın yine orada olacağız. Orada bir basın açıklaması yapmayı düşünüyoruz. Gökkuşağı kriminalize edilemez. Gökkuşağı bayrağı taşımak suç olamaz.”

Öğrenciler olarak çok güzel bir birliktelik içinde olduklarını söyleyen Mert Güneş, “Ben şu an asla yalnız olduğumuzu düşünmüyorum. Hep birlikte bu fobiye, ayrımcılığa, kayyuma karşı mücadele ediyoruz” dedi.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.