ManşetSivil Toplum

Ömer Madra, Küresel Isınmayı anlatmak için Mersin’de

0

Açık Radyo programcısı Ömer Madra.  6 Aralık Perşembe günü 14:00’de Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde, “Küresel Isınmanın Dehşet Verici Yeni Aritmetiği” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek.

18. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (Cop18) Katar’ın Doha kentinde devam ederken Mersinlilere küresel ısınma nedeniyle gezegenin karşı karşıya kaldığı tehditleri aktaracak olan Madra, atılması gereken adımlar konusunda da üniversite öğrencilerini bilgilendirecek.

2013 Haziran’ında Mersin dev bir spor organizasyonuna evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. 17. Akdeniz Olimpiyat Oyunları 20 – 30 Haziran 2013 tarihleri arasında Mersin’de gerçekleştirilecek. 10 gün boyunca Mersin’i bir spor karnavalına dönüştürecek Akdeniz Olimpiyat Oyunları 52 spor tesisinde hem sporcuları hem de sporseverleri ağırlayacak.

Ömer Madra’nın Mersin ziyareti de “Çevreci Mersin, Çevreci Olimpiyatlar” sloganı ile aylar öncesinden hazırlıklara başlayan 17.  Akdeniz Olimpiyat Oyunları Çevre Hizmetleri Departmanı Çevre Eğitim Birimi Gönüllüleri’nin seminer anlamındaki ilk etkinliği.

Mersin Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencilerinden 30 gönüllü’ ile oluşturulan Çevre Eğitim Birimi Gönülleri’nin çalışmaları hakkında bilgi almak üzere Halil Kalaycı, Gülfen Karababa ve Hazan Balaban ile görüştük.

Akdeniz Olimpiyat Oyunlarının tanıtımını yaparken çevresel farkındalığı da yükseltmek isteyen gönüllüler olimpiyat oyunları başlayana kadar en az üç konferans daha planlıyor.

Akdeniz Olimpiyatları Komitesi ile eşgüdüm halinde çalışan Çevre Hizmetleri Departmanı’nda Çevre Eğitimi Birim Sorumlusu Yrd. Doç. Dr Mutlu Yalvaç. Yalvaç’a Çevresel Farkındalık Kazandırılması Birim Sorumlusu olarak Çevre Mühendisliği son sınıf öğrencisi Halil Kalaycı eşlik ediyor. Çevreci Mersin, Çevreci Oyunlar sloganının gerçeğe dönüştürmek için şimdiden kolları sıvamış 30 gönüllü öğrenci de farklı sorumlulukları üstlenmiş durumda.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.