İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Ömer Faruk Gergerlioğlu dört ay aranın ardından yeniden milletvekili

0

Bir haberi sosyal medyada paylaşması nedeniyle “terör propagandası yapmak” suçlamasıyla açılan davada 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve dokunulmazlığı kaldırılarak milletvekilliği düşürülen HDP‘li Ömer Faruk Gergerlioğlu yeniden Meclis’e döndü. İade kararı bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu‘nda okundu.

HDP’li vekil, okunan kararla Meclis’teki görevine döndü.

Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvurusu sonucunda, Gergerlioğlu’nun “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı”nın ihlal edildiğine karar vermişti.

Gergerlioğlu, vekilliğinin düşürülmesinden sonra önce Meclis’te başlattığı nöbet sırasında, 2 Nisan’da ise evinden gözaltına alınmış; rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede de anjiyo ameliyatı olduktan sonra 3 Nisan’da cezaevine götürülmüştü.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, AYM’nin hak ihlali kararı sonrasında tahliye edildi.

‘Halkın verdiği hakkı, haksızlıkla kimse alamaz’

HDP’li milletvekili, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TBMM Genel Kurul’nde vekilliğimin iadesi okunuyor. Allah’a hamd olsun” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu, bir önceki paylaşımında da yargı kararının Meclis’te bugün okunacağını haber vermiş, “Halkın verdiği hakkı haksızlıkla kimse alamaz, galip gelen halkın iradesidir” demişti.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.