ManşetTürkiye

Öğrenciler: Demirören ödemiyorsa ben de KYK borcumu ödemiyorum

0
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker‘in devlet-sermaye-mafya ilişkilerine dair ciddi iddiaları dile getirdiği videolarında, Doğan Yayın Holding‘i Ziraat Bankası‘nın verdiği yüzlerce milyar dolarlık krediyle satın alan Demirören ailesinin borcunu ödemediğini söylemesi sonrası öğrenciler sosyal medya üzerinden “Ben de #KYKBorcumuÖdemiyorum” kampanyası başlattı. 

Peker, dün yayımladığı dokuzuncu videosunda “Bu Pambukören var ya, biz gazeteyi bastık, Aydın Doğan kargaşadan korktu, yerleri verdi 750 milyon dolara. Aslında bir tanesi o kadar ederdi ama hepsini o paraya aldı. Bu 750 milyon doları Ziraat Bankası verdi. Bu sahtekar 750 milyon doların hiçbirini ödemedi biliyor musunuz, faizlerini bile ödemedi” demişti.

Yıllardır “KYK borçları silinsin” talebini dile getiren öğrenciler ve mezunlar da bu açıklamaların ardından sosyal medyada “#KYKBorcumuÖdemiyorum” paylaşımları yaptı.

‘Öğrencilere gelince icra işlemi’

Demirören’den borcunu tahsil etmeyen Ziraat Bankasının öğrencilere gelince icra işlemleri başlattığı dile getirilen paylaşımlarda öğrenciler ve mezunlar, paylaşımlarına borçlarına dair makbuzları da ekledi.

“#KYKBorcumuÖdemiyorum” etiketi, kısa sürede Twitter’da ülke gündeminin en üst sıralarına yükseldi. Yapılan bazı paylaşımlar şöyle:

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.