TürkiyeManşet

KYK Borçluları Hareketi: KYK Borçları silinsin!

0

“Söz, vaat, müjde değil; yasa istiyoruz: KYK borçları silinsin!” şiarıyla yola çıkan KYK Borçluları Hareketi, Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımla borçlarının silinmesini talep etti.

Hareket’in yaptığı paylaşımda 5 milyondan fazla gencin KYK borçlarının her ay faizlerle katlanarak arttığı, 280 binden fazla gencin borçlarından ötürü icraya verildiği ve üç yıldan bu yana bu soruna bir çözüm bulunamadığı ifade edildi.

KYK borçlularınına birleşme çağrısında bulunan KYK Borçluları Hareketi, açıklamalarında şunları dile getirdi:

Aldığımız krediyle bir ay geçinmek mümkün değilken, bir de bu borcu yüksek faizle geri ödememiz bekleniyor. İşsizliğin düşük ücretlerin, geçinememenin, borçluluğun sorumlusu biz değiliz. Biz bu borcu ödeyemiyoruz.

Borçların bir günde tek bir kanun değişikliğiyle silinebileceğini ifade eden Hareket, “Bugüne kadar (borçlarımız) silinmediyse sesimizi birleştirmediğimiz için silinmedi, bunun da farkındayız. KYK borçluları olarak olarak KYK Borçluları Hareketi’nde birleşiyoruz!” soruna hiçbir öğrenciyi mağdur etmeyecek bir çözüm bulunana kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.