Doğa MücadelesiKentManşet

ODTÜ’lüler ‘Rant Yolu Projesi’ne karşı dilekçelerini verdi: ABB elini ODTÜ ormanından çek!

0

ODTÜ akademisyenleri, mezunları, öğrencileri ve Ankaralılar, bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB)bir haftadır süren bilgilendirme ve imza kampanyasında toplanan 1727 dilekçeyi Belediye’ye teslim etti.

Binanın önünde açıklama da yapan grup, “Mansur Yavaş elini ODTÜ ormanından çek! Rant Yolu Projesi iptal edilsin!” yazılı pankart taşıdı.

Eski belediye başkanı Melih Gökçek’in 2017 yılında başlattığı ve ODTÜ arazisinin içinden geçen “Bilkent-İncek Bulvarı Çevre Yolu Bağlantısı Projesi“, yeni yönetim tarafından bazı farklarla yeniden uygulamaya kondu.

ODTÜ’lü öğrenciler, Ankaralılar ve uzman meslek odaları, belediyenin bilimsel bir ulaşım planının olmadığını, inşaatların hukuki kararlara rağmen rant için sürdürüldüğünü ve halka yalan söylendiğini savunarak projeye hala karşı çıkıyor.

Uzmanlar projenin, büyük bir orman ekosistemini barındıran ODTÜ arazisinde ekolojik bir yıkıma da neden olacağına dikkat çekiyor.

Ankara’nın hortlayan kabusu ODTÜ Yolu projesi: Neler oluyor?
ODTÜ anlattı: ‘Rant Yolu Projesi’ sadece ODTÜ’yü değil Ankara’yı, Türkiye’yi ilgilendiriyor

Geçtiğimiz hafta boyunca  Belediye binası önünde açılan stantlarda, halk proje ile ilgili bilgilendirilmiş ve belediyeye vermek üzere yazılan dilekçeye destek çağrısında bulunulmuştu.

Dilekçelerde projenin iptal edilmesi ve eski yönetim tarafından ağaçları kesilen bölgede rehabilitasyon yapılması talep ediliyor.

Etkileri ODTÜ sınırının ötesine taşacak

Dilekçeleri teslim ettikten sonra yapılan açıklamada, ODTÜ kampüsünün iki göl, mevsimsel akarsular, kayalıklar, bozkırlar, çayırlar gibi ekosistemlerle, nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvan türlerini ve endemik bitki türlerini de kapsayan canlı çeşitleri için yaşam alanı olduğuna dikkat çekildi:

“ODTÜ ekosisteminde gerçekleşecek bir tahribatın etkilerinin ODTÜ sınırlarının çok ötesine taşacağı ortadadır. Doğanın yağmalanarak Melih Gökçek’in rezidanslarına,”hasta garantili” şehir hastanesine, “araç garantili” Niğde Otobanına ve İncek bölgesinde inşaat halinde olan lüks kulelere rant sağlayacak olan bu yol projesini kabul etmiyoruz.”

“Rant Yolu Projesinin ihale iptali için Ankara’nın dört bir yanından topladığımız 1727 dilekçe ile haklı talebimizi yineliyoruz ve bir kez daha Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Mansur Yavaş’a sesleniyoruz: Rant yolu projesi iptal edilsin!”

You may also like

Comments

Comments are closed.