ManşetTürkiye

ODTÜ’de Nişanyan protestosuna Sevan Nişanyan’dan sinkaflı yanıt

0
Nişanyan'ı protesto eden ODTÜ'lüler, "I love Sevan" pankartı açıp Nazi selamı verdi

ODTÜ’de feministler ve LGBTler tarafından protesto edilen Sevan Nişanyan “Bugünkü toplantının konusu kadın hakları değildir. Kadın hakları konusunda başka ortamda memnuniyetle konuşurum. Söyleyecek çok fazla şeyim var” dedi.

Nişanyan'ı protesto eden ODTÜ'lüler, "I love Sevan" pankartı açıp Nazi selamı verdi

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde üç gündür devam eden 1. Teoloji Sempozyumu’na konuşmacı olarak katılan Sevan Nişanyan, feministler ve LGBTler tarafından protesto edildi.

ODTÜ’lü feministler ve LGBT’ler tarafından Sevan Nişanyan’ın konuşmasını yapması planlanan kürsüden yapılan açıklamada Nişanyan gibi kişileri sempozyumlara davet etmek ve dinlemenin kadına karşı şiddeti meşrulaştırmak anlamına geldiği belirtildi. Nişanyan’ın kendilerine sözlü tecavüzde bulunduğunu belirten ODTÜ’lü bir öğrenciye Sevan Nişanyan’ın sözlü tecavüz olduğu belirtilen cümleyi tekrar ederek, “Bunu dediğim için de çok mutluyum” diye vurgulaması salondakilerin alkışlı protestoları ile karşılandı.

“Kuran’ın Kültürel ve Terminolojik Kaynakları” isimli konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Nişanyan, Nazi amblemleri ve Nazi selamıyla SS mangasını hicveden feminist bir grup tarafından ıslıklarla karşılaştı.

Nişanyan, salonu terketmeyi reddederken, protestocular hakkında “bu zevzeklerin konuşmasına bu noktadan itibaren izin vermememiz gerekiyor. (…) Bugünkü toplantının konusu kadın hakları değildir. Kadın hakları konusunda başka ortamda memnuniyetle konuşurum. Söyleyecek çok fazla şeyim var” dedi.

Nişanyan, 2008’de karısının üzerine bir kavanoz dışkı atmış, ardından “şiddet içermeyen sembolik bir jest” demişti. Olayın ardından birçok çevreden tepki mesajları gelmiş, feministler Nişanyan’ı her yerde teşhir edeceklerini açıklamıştı.

Fotoğraf: Özgün Uçar – İlkEkran (Bianet’ten alınmıştır)

(Bianet, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.