EkolojiManşetYeşil Gündem

ODTÜ Tüneli’nde yürütmeyi durdurma kararı

0

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından, ODTÜ’den geçmesi planlanan ODTÜ Tüneli’ne ilişkin açılan iptal davasında karar açıklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘na karşı açılan davada,  Ankara 16. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

‘İşlem imar mevzuatına aykırı’

Mahkeme karar gerekçesi olarak işlemin planlama usul ve esasları ile imar mevzuatına aykırı olmasını, hukuka uyarlık bulunmamasını, telafisi güç ve imkansız zararlar ortaya çıkabilecek olmasını sundu.

Tünelin yapılmasına dair protokol eski Başkanı Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetimi arasında 8 Eylül 2017 tarihinde imzalanmıştı. Tünelin yapılma gerekçesi olarak Bilkent Şehir Hastanesi’ne ulaşımın sağlanması gösteriliyordu.

ŞPO ankara: ‘Mahkemeler ardı ardına iptal kararları veriyor’

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada karar, şu ifadelerle duyuruldu:

“ODTÜ‘nün doğal yapısını parçalayan ve talan edilmesinin önünü açan çok sayıda yol planına karşı yürüttüğümüz hukuki mücadelede mahkemeler ardı ardına yürütmeyi durdurma ve iptal kararları vermektedir. Hukukun üstünlüğüne olan inancımızla merkezi ve yerel yönetimlerin bu hukuksuz kararlardan geri döneceği ve Ankara‘nın ekolojik alanlarını koruma yönünde adımlar atacağı umudunu taşıyoruz.

ODTÜ Tüneli davamızdaki kazanımın yanında, Ankara‘nın önemli değerlerinden biri olan ODTÜ arazisinin korunması ve ulaşımda bütüncül yaklaşımın benimsenmesi konusunda mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.