EğitimManşetTürkiye

ODTÜ Rektörlüğü toplu mezuniyet töreni yapılmayacağını açıkladı

0

ODTÜ Rektörlüğü, öğrenciler ve akademisyenlerden gelen taleplere karşın her yıl geleneksel olarak Devrim Stadyumu’nda gerçekleştirilen ve mezun olan öğrencilerin çeşitli pankartlar ile katıldığı mezuniyet törenini “vakaların arttığı” gerekçesiyle yapmama kararı aldı.

Rektörlük tarafından yapılan açıklamada bölümlerin, kendi olanakları ile küçük törenler yapılabileceği söylendi.

Normalleşme sürecine girilmesi ile birlikte öğrenciler ve akademisyenler, törenin yeniden Devrim Stadyumu’nda yapılması çağrısıyla eylem yapmış ve sosyal medyada çalışma gerçekleştirmişti.

‘İstenmeyen görüntüler’

Rektörlük, çağrıların ardından“Diploma töreni yapılması durumu çok boyutlu riskler taşımaktadır. Kişi sayısında kısıtlamalar yapılsa bile tören düzenlenmesinin mevcut şartlarda mümkün olmadığı durumu kesinlik kazanmıştır” ifadelerinin yer aldığı bir mesaj paylaştı.

Ayrıca iletide, “geçen yıllarda düzenlenen törenlerde bazı istenmeyen ve üniversiteye yakışmayan gelişmelerin yaşandığı” savunularak hem rektörlüğe hem de iktidara yönelik tepkilere gönderme yapıldı.

Kayyımsız tören düzenlenecek

Bunun üzerine ODTÜ öğrencileri kayyımsız bir mezuniyet töreni düzenleyeceklerini açıkladı. ODTÜ Medya tarafından yapılan paylaşımda “Türlü bahanelerle son iki yıldır düzenlenmeyen Devrim’de mezuniyet bu yıl Devrim’de Kayyumsuz Mezuniyet olarak 19 Eylül’de düzenlenecek. Tüm okulumuz bileşenlerini katılıma, 20&21 mezunlarımızı da pankartlarını taşımaya çağırıyoruz!” ifadeleri yer aldı.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.