LGBTİ+Manşet

ODTÜ Rektörlüğü Onur Yürüyüşü’nü yasakladı

0

ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması‘nın 10 Haziran’da gerçekleştirileceğini duyurduğu Onur Yürüyüşü‘ne rektörlükten yasak geldi. ODTÜ Rektörlüğü tarafından bugün sabah saatlerinde öğrenci ve mezunlara atılan mailde yürüyüşe izin verilmeyeceği “Kampüsümüzde planlanan bu izinsiz yürüyüş ısrarının devam etmesi durumunda gerekli her türlü güvenlik önemleri alınacaktır” ifadeleriyle duyuruldu.

ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması, iki yıl aradan sonra Onur Yürüyüşü düzenleneceğini duyurmuş, #Hatırla sloganı ile tüm öğrencileri 10 Haziran’daki yürüyüşe davet etmişti.

Rektörlüğün ‘başınıza bir şeyler gelir’ iması

ÜniKuir’in duyurduğu yasaklama öncesi Dayanışma’dan aktivistler, rektörlükle yaptıkları temaslarda rektörlüğün açık açık “Yürüyüş yapmayın” dediği aktarmış, üstelik “Başınıza bir şeyler gelir” diye imalarda bulunduğunu ifade etmişlerdi.

Rektörlük Onur Yürüyüşü’ne yönelik çağrıları “Üniversitemiz kampüsünü kendilerinin ülkemizdeki izinsiz yürüyüş merkezi olarak lanse etmeye çalıştığı farklı paylaşımlar” olarak niteledi. Rektörlük, kampüste Onur Yürüyüşü gerçekleşmesi durumunda “her türlü güvenlik önleminin” alınacağını duyurdu.

‘Zararın hep birlikte engellenmesi’ çağrısı

Açıklamada ayrıca Onur Yürüyüşü’nün, ODTÜ’nün kurumsal bütünlüğüne ve imajına zarar vereceği iddia edilerek bu “zararın” hep birlikte engellenebileceğine yönelik çağrıda bulunuluyor.

2019’da yapılan 9. Onur Yürüyüşü öncesinde rektörlük, öğrencilerin işkence ile gözaltına alındığı yürüyüş öncesinde polisi kampüse davet etmişti.

‘Nefret çağrısı’

Açıklamanın üzerine ÜniKuir’e konuşan ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması’ndan bir aktivist, yürüyüş öncesi temas kurdukları rektörlüğün, açıklamada farklı bir tavır alarak kendilerini tanımıyormuş gibi davrandığını ve “sanki okulu karıştırmaya çalışan bir grup gibi” göstermeye çalıştığını ifade etti. Genç aktivist, metinde yer alan üniversiteye gelecek zararın hep birlikte engellenebileceği vurgusunu işaret ederek bunun bir nefret çağrısı gibi okunabileceğini bildirdi. Dayanışma, her şeye rağmen yürüyüşü yapmaya kararlı olduklarını ve yasağa ilişkin dava açacaklarını duyurdu.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.