ÖDP Ahmet Şık’a adaylık teklif edecek

Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP), 12 Haziran seçimleri için Ahmet Şık, Mikail Kırbayır, Mustafa Adnan Akyol ve Selçuk Özbek gibi isimlere milletvekili adaylığı teklifi götüreceği öğrenildi.

ÖDP seçim kampanyasının startını haftasonu verdi. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, partinin bazı isimlere adaylık teklifi götürmeyi düşündüğünü açıkladı.

Taş, Ergenekon dalgası kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık, 12 Eylül döneminin faili meçhullerinden Cemil Kırbayır’ın kardeşi Mikail Kırbayır, geçtiğimiz aylarda kötü koşullarda ücretlerini alamadan çalıştırılan ve bu nedenle 35 gün boyunca Avrupa’nın en yüksek gökdeleni önünde mücadele ederek haklarını kazanan Sapphire işçilerinden Mustafa Adnan Akyol ile 2009 yılında Türkiye’yi ziyaret eden IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn’a ayakkabı fırlatan genç gazeteci Selçuk Özbek’i partilerinde aday görmek istediklerini, bu isimlere adaylık teklifi götüreceklerini açıkladı.

Taş, ayrıca ÖDP’de kadın adayları, kadınların belirleyeceğini ifade etti. (Sol, Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi ‘adresine’ teslim edildi

Sinop Boyabat'taki devasa bakır maden sahası ihalesi, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'ye verildi. İhale, sadece bu şirketin karşılayabildiği 'izabe şartıyla' yapılmıştı.

CHP’li Yavuzyılmaz: Sinop’ta dev maden ihalesinin adresi Cengiz Holding

Sinop'taki 3.5 milyarlık maden ihalesinin şartnamesinde firmanın bakır zenginleştirme tesisleri olması şartı var. Bu tesis, sadece Cengiz Holding'te bulunuyor.

108 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgileri çalındı, BTK Google’dan yardım istedi

Verileri korumakla yükümlü olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verileri koruyamadığını kabul ederek Google’dan yardım istedi.

EN ÇOK OKUNANLAR