ManşetTürkiye

Öcalan: “Silahlılar sınır dışına çıksın”

0

Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarında beklenen an geldi. Şu anda BDP milletvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan’ın beş sayfalık mektubunu kürsüden Kürtçe olarak okuyor. Buldan’ın ardından Sırrı Süreyya Önder mektubun Türkçesini okudu.

Öcalan’ın mektubunda beklendiği gibi PKK’ya silah bırakma çağrısı yapılıyor. Öcalan, PKK militanlarına hitaben, “silahlılar sınır dışına çıksın” çağrısını yapıyor.

Öcalan’ın mesajının satır başları şöyle:

“Mazlumların özgürlükleri ve Newroz’u kutlu olsun. Bütün kardeş halklara selam olsun. Halkların en eskilerinden olan Kürtlere selam olsun.

Hak ve hukuku içermeyen düzen inşa edilmeye çalışılmıştır. Baskıcı ve inkarcı anlayışlar artık miadını doldurmuştur. Ortadoğu halkları artık uyanıyor. Meydanları dolduran halk barış diyor, kardeşlik diyor, çözüm istiyor. Bizim kavgamız hiçbir ırka, dine mezhebe karşı olamaz. Bizim kavgamız her türlü baskı ve ezilmeye karşı olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır.

Bugün yeni bir Türkiye’ye yeni bir Ortadoğu’ya ve yeni bir geleceğe uyanıyoruz. Bugün yeni bir dönem başlıyor. Demokratik sürecine kapı açılıyor. Büyük bedeller ödedik, helal olsun. Bu fedakarlıkların, mücadelelerin hiçbiri boşa gitmedi. Kürtler kimliğini yeniden kazandı, kutlu olsun.

Artık silahlar sussun, fikirler konuşsun noktasına geldik. Akan kan, insandan, bu coğrafyanın bağrından akıyor. Ben bu çağrıma kulak veren milyonların şahitliğinde diyorum ki, yeni bir dönem başlıyor; silah değil, siyaset öne çıkıyor.

Yine diyorum ki, silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilmesi aşamasına gelinmiştir. Bu bir son değil, yeni bir başlangıçtır.”

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.