İklim KriziManşet

Obama sonunda “iklim değişikliği” dedi!

0

Abd’de ikinci kez başkan olan Barack Obama yaptığı balkon konuşmasında “ısınan dünyanın yıkıcı gücü” diyerek aylardır süregelen sessizliğine son verdi.

Seçim kampanyaları öncesinde ve kampanya sırasında iklim değişikliğine dair herhangi bir demeç vermeyen Başkan Barack Obama bu tavrından ötürü birçok çevreci ve ABD yurttaşının tepkisini çekmişti.

İlk kez adaylığını koyduğu seçim kampanyasında rakibi John McCain ile yaptığı tartışma programları sırasında ‘yükselen okyanus seviyesine karşı harekete geçeceğini ve gezegeni iyileştireceğini’ vaad etmesine rağmen harekete geçmeyen Obama, Kaya Gazı ve Keystone XL gibi projelere de izin vererek bir çok destekçisini hayal kırıklığına uğratmıştı.

Başkan Obama yaptığı konuşmasında;

“Çocuklarımızın yaşadığı Amerika’nın borç yükü altında ezilmiş, eşitsizlikler yüzünden zayıf düşmüş ve ısınan bir bir dünya içerisinde olmasını istemiyoruz” dedi.

Bu konuşma sonrasında önümüzdeki ay, Katar’ın Doha kentinde düzenlenecek olan 18. Taraflar Konferansında tartışılacak olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi öncesi beklentiler arttı.

Fakat 2009 yılında Kopenhag’ta büyük bir fiyasko ile sonuçlanan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı ve Başkan Obama’nın “temiz kömür” dahil olmak üzere, ABD’nin her çeşit enerji kaynağına ihtiyacı olduğu vurgusunu yaptığı konuşmaları akla gelince pek fazla birşey umulmaması gerektiği sözleri kulislerde dolaşıyor.

(Yeşil Gazete)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.