Enerji

Nükleer santral bilgilendirme toplantısında protesto

0

Mersin’de, Akkuyu Nükleer Güç Santrali A.Ş.‘nin düzenlediği bilgilendirme toplantısına katılmak isteyen Nükleer Karşıtı Platform üyeleri engellenince protesto gösterisi yaptı.

Mersin’in Gülnar İlçesi’ne bağlı Büyükeceli Beldesi’nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’ni kurmaya hazırlanan Rus sermayeli Akkuyu Nükleer Güç Santrali A.Ş., yöre işadamları için Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Çevik Kuvvet polisinin eyleme karşı önlem aldığı Ticaret ve Sanayi Odası’na gelen yaklaşık 200 çevreci toplantıya katılmak istedi. Ancak polis buna engel olmak isteyince grup, ‘Yaşamak istiyoruz’ yazılı siyah bir çelengi binanın girişine bırakma istedi. Polisin buna da izin vermemesi üzerine kısa süreli tartışma yaşandı.

Ticaret ve Sanayi Odası önünde protestolar sürerken Rus şirket yetkileri de az sayıda katılımcı için brifinge başladı. Bu sırada salona girmeyi başaran nükleer karşıtı Pakize Güler, nükleer santralin insan sağlığına, çevreye, tarıma ve turizme zarar vereceğini belirtti ve nükleer santral istemediklerini söyledi. Güler, “Biz konudaki derdimizi size Türkçe olarak anlatamadık. Tercümanlar Rusça olarak anlatsınlar” dedi.

Güler’in bu konuşmasının ardından nükleer karşıtları salonu terk etti.

(Ajanslar)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.