Doğa MücadelesiEnerjiManşet

Akkuyu’da nükleer karşıtlarına jandarma müdahalesi: TİP vekil adayı dahil üç kişi gözaltına alındı

0

Haber: Abidin YAĞMUR

*

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, Akkuyu Nükleer Santrali‘ne ilk yakıtın verilmesi dolayısıyla düzenlenecek tören saatinde santralin yapıldığı Gülnar‘da olmak üzere çıktığı yolda, Jandarma ve polisler tarafından durduruldu. Jandarma, göstericileri santral kapısına yaklaştırmadı Otobüsleri durdurulan aktivistler, “Nükleere geçit yok” pankartlarını açarak “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı. Vatandaşlara Jandarma tarafından müdahalede bulunuldu. Müdahalede Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili adayı Hakan Güneş, Hasan Uğur ve bir kişi daha gözaltına alındı.

Yeşiller Partisi‘nin Eş Sözcüleri Özlem Taşdemir Teke ve Koray Doğan Urbarlı da olay yerinden şu açıklamaları yaptı:

Rusya ile Türkiye arasında imzalanan anlaşma uyarınca yapılan Akkuyu Nükleer Santrali’nde yeni bir aşamaya gelindi. Santralin ilk ünitesine nükleer yakıt getirildi.

İlk nükleer yakıtın verilmesi dolayısıyla Akkuyu NGS sahası içinde Türk ve Rus yetkili makamların katılımıyla tören düzenlenirken Mersin Nükleer Karşıtı Platform bileşenleri de santral bölgesine geldi.

Araçlarından santral yolunda indirilen nükleer karşıtları jandarma barikatıyla karşılaştı. Bazı nükleer karşıtları yere yatarak töreni protesto etti.

TİP Mersin Milletvekili adayı Hakan Güneş, bir yurttaş olarak santral sahasına girmesinin engellenemeyeceğini belirterek santral sahasına doğru yürüdü. Bu sırada jandarma Hakan Güneş ile yanındaki iki kişiyi gözaltına aldı.

Jandarma ardından diğer göstericileri kalkan ve cop kullanarak santral sahası bölgesinden uzaklaştırdı.

Nükleer karşıtları gözaltına alınan üç kişi bırakılana kadar bölgeden ayrılmayacağını söyledi. Göstericiler, gözaltına alınan üç kişinin serbest bırakılmasının ardından santral yolundan uzaklaştı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.