Doğa MücadelesiEnerjiManşet

Nükleer karşıtlarına bir saatte dört çevirme

0

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, Akkuyu Nükleer Santrali‘ne ilk yakıtın verilmesi dolayısıyla düzenlenecek tören saatinde santralin yapıldığı Gülnar‘da olmak üzere sabah saatlerinde yola çıktı. Jandarma, 70 kilometrelik mesafede dört kez nükleer karşıtlarının aracını durdurdu, otobüsteki 30 kişinin GBT taraması bir saat içinde dört kez farklı noktalarda yapıldı.

Mersin NKP üyeleri sabah saatlerinde özel bir otobüsle hareket etti. NKP bileşenlerini taşıyan otobüs Erdemli‘nin girişindeki Tömük‘te jandarma ekipleri tarafından durduruldu ve 30 kişinin kimlikleri kontrol edildi. Yarım saatlik beklemenin ardından otobüs hareket etti ancak bu kez de Erdemli’nin çıkışında yine jandarma ekiplerince kimlik kontrolü için otobüs durduruldu. Silifke girişinde bir kez daha durdurulan ve kimlikleri kontrol edilen NKP bileşenleri, 13.30’da yapılacak tören saatinde nükleer santral önünde olmalarının engellenmek istendiğini söyledi. NKP üyeleri ile jandarma arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Kimlik kontrolünün ardından NKP’lileri taşıyan otobüs Gülnar’a doğru harekete geçti.

‣ Ekoloji savunucuları uyarıyor: Çernobil ve Fukuşima’da yaşananlar Akkuyu’da tekrarlanmasın
‣ Akkuyu’da güvenlik nasıl sağlanacak?
‣ Siyasal bekayı nükleer yakıtla ateşlemeyi ummak
‣ 27 Nisan’daki ‘açılış’ için nükleer yakıt geliyor: Uzmanlardan Akkuyu NGS için uyarı yağıyor

NKP otobüsü Silifke çıkışında da polis ekiplerince durduruldu.
Polisi ellerinde kimliklerle ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganı ile karşılayan nükleer karşıtları otobüsten inerek GBT taramasını bekledi.
Çok sayıda polisin önlem aldığı çevirme sırasında bir nükleer karşıtı sinir krizi geçirdi. Olay yerine çağrılan ilkyardım ekibi fenalaşan vatandaşa ilk müdahaleyi yaptı.

‣ ‘İskenderun körfezindeki bir depremle Akkuyu Çernobil’e dönüşebilir’
‣ Deprem bölgesinde bir de Akkuyu NGS tehdidi: Faaliyete geçmemiş olması bir şans
‣ Akkuyu’ya nükleer yakıt hangi yolla, nasıl getirilecek, kim denetleyecek?
‣ Çevre savunucularından siyasi partilere net mesaj: Nükleeri kapatacağız demeyene oy yok

You may also like

Comments

Comments are closed.