EnerjiManşet

Nükleer karşıtları, “Akkuyu’da nükleere geçit yok” demek için Büyükeceli yolunda

0

Mersin Büyükeceli’ye bağlı Akkuyu’da yapılacağı iddia edilen nükleer santral projesi kapsamındaki nükleer deniz yapılarının temelin,n bugün (14 Nisan 2015) atılacağı bilgisine istinaden Nükleer Karşıtlerı da Akkuyu’ya doğru, “Nükleere Hayır!” demek için yola çıktı.

Mersin NKP (Nükleer Karşıtı Platform) yönetiminden, aynı zamanda Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, “Nükleere Hayır” demek için yola çıktıklarını NKP’nin facebook sayfasından paylaştığı fotoğraflar ile aktardı.

5.nukleere-karsi-akkuyuya-yesil-gazete

 

Uğurhan, fotoğrafları, “Akkuyu’ya doğru yola çıktık. Nükleerin temelini atacaklarmış.! Biz de nükleer santralı yapamayacaklarını hatırlatmak için orada olacağız.” mesajı ile paylaştı.

Temel atma törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom Genel Müdürü Sergey Kiriyenko, Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Fuad Akhundov ve birçok üst düzey yetkilinin katılacağı belirtiliyot.

Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları töreninin, tartışmalı bir şekilde onaylanan ÇED Raporu’nun iptali yönünde açılan davaların sonuçlanmadan yapılacak olması ise çevreciler tarafından tepkiyle karşılanıyor. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED raporu hakkında, Greenpeace, TMOBB, Barolar Birliği, Tabipler Birliği, Belediye, Nükleer Karşıtı Platform, Milletvekilleri ve pek çok başka kurum ve kişinin açtığı davalar halen sürüyor.

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.