TürkiyeManşetMedya-İnternet

Netflix İstanbul’da ofis açma kararı aldı

0

Dünya genelinde 195 milyon üyesi bulunan ve ücretli aboneliğe dayalı video akışı sağlayan Netflix, İstanbul‘da ofis açacağını duyurdu.

Netflix’in Türkiye ekibine ev sahipliği yapması planlanan ofis, 2021 yılının ikinci yarısında kapılarını açacak ve yeni istihdam olanaklarını beraberinde getirecek.

RTÜK yasasındaki değişiklik

Amazon Prime Video ile Netflix mecraları geçtiğimiz yıl RTÜK yasasında yapılan değişiklik kapsamında 2020 Kasım ayında yayın lisansı aldıklarını duyurmuşlardı.

Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin “İnternet ortamından yayın lisansı almadan yapılan yayın hizmetleri” başlıklı 10’uncu maddesindeki değişiklik ile beraber yayın hizmetlerini sadece internet ortamından sunmak isteyen medya hizmet sağlayıcılarının RTÜK’ten yayın lisansı alması gerekiyordu.

Ersoy: Türkiye’deki sektör daha görünür olacak

Netflix tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, karara ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

Özellikle son on beş yılda büyük gelişim yaşayan sinema ve dizi sektörümüz, ekonomik büyüklüğünün yanı sıra tanıtım ve kültür diplomasisinin önemli araçlarından birisi haline gelmiştir.Bu anlamda Netflix gibi global bir şirketin ülkemizde ofis açma kararını memnuniyetle karşılıyorum. Türkiye’de üretilen dizi ve filmlerin 190 ülkede izlenebilir olmasının sektörümüzü uluslararası alanda daha görünür kılacağını ve film turizminin geliştirilmesine katkı sağlayacağını düşünmekteyim.

Hastings: Türkiye’ye bağlılığımızı ortaya koyuyor

Netflix’in kurucusu ve eş CEO’su Reed Hastings, Türkiye’nin, zengin kültürü ve köklü hikaye anlatma geleneği ile kendileri için çok değerli bir ülke olduğunu belirterek, “Bu nedenle muhteşem bir şehir olan İstanbul’da ofis açacak olmak bizi gururlandırıyor. Türkiye’ye yönelik bağlılığımızı net bir şekilde ortaya koyan bu karar, dünyanın dört bir yanında keyifle izlenecek daha fazla Türk yapımı üretmemize katkı sağlayacak. Türkiye’deki 3 milyonu aşkın üyemize ve tüm paydaşlarımıza destekleri için teşekkür ederiz” dedi.

Spotify da lisans için başvurdu

RTÜK 12 Ekim günü bir açıklama yayınlamış ve Spotify, foxplay.com.tr, medyaporttv.com ve paylasfm.com mecralarının 72 saat içinde yayın lisansı için başvurmaması halinde ‘erişim engeli’ talebiyle suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. 

Spotify, 72 saatlik sürenin dolmasına 4 saat kala Türkiye’deki çalışmalarına devam edebilmek için yayın lisansı başvurusu yapmayı kabul etmişti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.