Spor

NCAA’in kralı Connecticut

0

Amerikan Kolej Basketbol Ligi NCAA’de mutlu sona ulaşan takım Connecticut Üniversitesi oldu. Final maçında Butler’ı 53 – 41 yenen Connecticut, tarihindeki 3. şampiyonluğu kucakladı.

NCAA finalinde, Connecticut ile sadece 4 bin 200 öğrencisi bulunan küçük bir üniversite olmasına karşın, 2. sezon üst üste şampiyonluk maçına çıkmayı başaran Butler karşı karşıya geldi. Savunma savaşına sahne olan karşılaşma,  karşılıklı basketlerle başladı. İlk yarı Shelvin Mack’in üçlüğüyle 22 – 19 Butler’in üstünlüğü ile son buldu. Bu aynı zamanda, 1945 yılından bu yana, NCAA finallerinde ilk yarıda atılan en az sayıydı. Ancak 2. yarıya hızlı başlayan Connecticut,  Jeremy Lamb’in öncülüğünde yakaladığı 22 – 3’lük seri ile bitime 6 dakika kala farkı 13 sayıya kadar çıkardı ve maçı da 53 – 41 kazanarak, tarihindeki 3. şampiyonluğu elde etti.

Connecticut’ın sezon boyunca en etkili ismi Kemba Walker, 19’da 5 şut isabetiyle oynamasına karşın, 16 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.  Maç boyunca yüzde 18 şut isabet oranı tutturabilen Butler’da ise skor katkısı beklenen Shelvin Mack ve Matt Howard 28’de 5’te kaldı. Butler geçen yıl da,  final maçında duke üniversitesine 61 – 59 yenilmişti. Birçokları en iyi oyuncusu Gordon Hayward’ı nba’e gönderen Butler’ın, bu sezon benzer bir başarıyı tekrar etmesinin imkansız olduğuna inanıyordu.

NCAA’in efsane koçlarından Jim Calhoun, 68 yaşında final kazanarak,  şampiyonluk mutluluğu yaşayan en yaşlı koç olarak tarihe geçti. Final-four’un en değerli oyuncusu ise Connecticutlı Kemba Walker seçildi.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.