Spor

NCAA’de şampiyon Louisville!

0

NCAA finalinde Michigan’ı 82-76 mağlup eden Louisville, şampiyonluğa ulaşarak 27 yıllık hasretini sonlandırdı.

Atlanta’da Georgia Dome Salonu’nda oynanan Ulusal Şampiyona finalinde Michigan karşısına çıkan Rick Pitino’nun Louisville’i, 82-76’lık skorla zafere ulaşmayı başardı.

Maç içinde bir dönem 12 sayı geriye düşen Louisville’de, kenardan gelen Luke Hancock 22 sayıyla takımını galibiyete taşırken takımın süperstarı Russ Smith, 3-16 saha içi isabetiyle 9 sayıda kaldı. Pitino’nun ekibinde Chane Behanan da pota altındaki etkinliğiyle 15 sayı – 12 ribaund üretti.

4 numaralı seribaşı Michigan’da Ulusal Şampiyona’nın en etkileyici ismi Trey Burke’ün 24 sayı – 4 ribaund ve 3 asistlik performansı mağlubiyeti engelleyemezken özellikle mücadelenin ilk bölümünde olağanüstü bir oyun ortaya koyan Spike Albrecht maçı 17 sayıyla tamamladı.

Louisville oyuncuları, şampiyonluğu Duke maçında ayağı birçok farklı yerden kırılan Kevin Ware’a adarken,Ware da maç sonunda potanın filesini kesti.

Son olarak 1986 yılında NCAA şampiyonluğunu elde eden Louisville, 27 senedir Ulusal Şampiyona’da kupayı kazanamamıştı. Louisville, 1952-1988 arasında şampiyonluk için 36 sene bekleyen Kansas’tan sonra kolej basketbolu tarihinde en uzun şampiyonluk hasreti çeken ekipti.

Daha önce 1996’da Kentucky’le NCAA’de zafere ulaşan Louisville koçu Rick Pitino, bu şampiyonlukla beraber kolej basketbolu tarihine de geçti. Pitino, 2013 Ulusal Şampiyona zaferiyle kolej basketbolu tarihinde “iki farklı okulda” şampiyonluk elde eden ilk koç oldu.

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.