DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

ABD’de silahlı eylemciler Meclis Binası’nı bastı: Evde kalmak istemiyoruz

0
 

Korona virüsünden en fazla etkilenen ülke olan ABD’de, salgınla mücadele kapsamında alınan önlemlere karşı düzenlenen protesto eylemleri devam ediyor. Sputnik‘in aktardığına göre, Michigan eyaletinde, ‘evde kal’ çağrılarını ve karantina önlemlerini protesto eden eylemciler Michigan Eyalet Meclis Binası’nı bastı. Silah taşıyan protestocular, acil durum sürecini uzatma talebinin görüşüldüğü toplantı odasına girmeye çalıştı.

Eyaletin Demokrat Valisi Gretchen Whitmer’ın acil durum önlemlerini uzatma talebini konuşmak için bir araya gelen yetkililerin toplantısı, protestocular tarafından basıldı. Meclis binası önünde toplanan protestoculardan bazılarının silah taşıdığı görüntülere yansıdı.

Rod Meloni on Twitter

Protest moves inside Michigan Capitol. Crowd attempts to get onto Hoise floor. Lots of Michigan State Police and House sergeants at arms blocking door. https://t.co/4FNQpimP4W

Michigan eyaleti polis sözcüsü Brian Oleksyk, bir kişinin gözaltına alındığını aktardı. Eylemcilerin bazıları da toplantı odasına girmeye çalıştı ancak polis tarafından durduruldu. Silahlı protestocuların fotoğraflarını paylaşan Senatör Dayna Polehanki, bazı meslektaşlarının çelik yelek giydiğini söyledi.
 

Senator Dayna Polehanki on Twitter

Directly above me, men with rifles yelling at us. Some of my colleagues who own bullet proof vests are wearing them. I have never appreciated our Sergeants-at-Arms more than today. #mileg

Sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığı ‘Amerikalı Vatansever Yürüyüşü’ adı verilen gösteride, eylemcilerin Başkan Donald Trump yanlısı sloganlar attığı görüldü.

Whitmer, mart ayında ilan edilen ve dün süresi dolan acil durumun 28 Mayıs’a kadar uzatılmasını öngören bir düzenlemeye imza atmıştı. Evde kalma zorunluluğu da 15 Mayıs’a kadar uzatılmıştı. Protestonun ardından eyalet kongresinin Cumhuriyetçi kanadı önlemlerin uzatılmasını reddetti ve Vali Whitmer’a yetkisinin kısıtlanmasını talep eden bir dava açtı. Whitmer ise bunu üzerine acil durumun henüz geçmediğine dair bir kararname çıkarttı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.